Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-09-2002 | Article Rating | (0) reacties

Engelse Ufi Learndirect kiest voor de business intelligence-oplossing van Temtec

's-Hertogenbosch, september 2002 - Temtec, leverancier van software voor Reporting & Analytical Business Intelligence, heeft een contract ter waarde van 150.000 pond gesloten met het Engelse Ufi learndirect, de on line universiteit op initiatief van de Britse overheid. Ufi learndirect krijgt de beschikking over de Executive Viewer-software van het van oorsprong Nederlandse Temtec, de IBM DB2 OLAP-server en dienstverlening op het gebied van implementatie. Met deze oplossing kunnen in eerste instantie zo'n 100 medewerkers van Ufi learndirect verkoop-, marketing- en operationele gegevens analyseren, trends ontdekken en zo de efficiency van de organisatie verbeteren.

Sinds de start in 2000 geeft Ufi learndirect vorm aan het concept van een 'universiteit voor het bedrijfsleven', dat door de overheid is geïnitieerd. Inmiddels maken zo'n 400.000 volwassenen gebruik van het e-learning-netwerk om hun kennis op het gebied van onder andere ICT-, management- en communicatievaardigheden te vergroten. Ufi learndirect streeft naar een miljoen gebruikers in 2004/2005.

De Executive Viewer-software van Temtec is ontwikkeld om analysemogelijkheden beschikbaar te maken voor niet-technische medewerkers. Met de oplossing kunnen de medewerkers van Ufi learndirect informatie binnen enkele seconden analyseren. Zo vergroten zij hun inzicht in de nationale ontwikkelingen en verbetert de meetbaarheid van activiteiten.
Wekelijkse en maandelijkse analyses kunnen uitgevoerd worden op basis van bedrijfsgegevens, waaronder data over bestaande en nieuwe studenten, de vraag naar cursussen, geografische statistieken en response op reclamecampagnes. Na deze eerste fase zal de Executive Viewer-software verder uitgerold worden en beschikbaar komen voor alle lagen van de organisatie, verspreid over leercentra in 11 regio's in het Verenigd Koninkrijk.

Gebruikers beschikken met Executive Viewer over een 'mulitdimensioneel' beeld van data en categorieën die opgeslagen zijn in de database. Dit stelt hen in staat zelf het niveau van analyses en correlaties van wekelijkse of maandelijkse onderzoeken naar cursussen en gebruikers vast te stellen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een analyse uitvoeren naar het aantal vrouwen, ouder dan 35 jaar, woonachtig in het zuiden van Engeland, die een cursus customer care voor de eerste maal volgen.

"Wij zijn een relatief nieuwe organisatie en omdat we nu al veel succes boeken met onze cursussen is de noodzaak ontstaan om elk facet van onze dienst te monitoren zodat we al in een vroeg stadium inzicht hebben in onze activiteiten", zegt Ian Lucraft, Head of Learning Network Services bij Ufi. "Executive Viewer biedt ons de mogelijkheid om snel en gedetailleerd naar de feiten te kijken, en helpt ons te meten waar vraag bestaat. Het is verder gemakkelijk te gebruiken door onze medewerkers."

"Het in een vroeg stadium meten van de gebieden waarop je actief bent, is buitengewoon waardevol voor planning en strategie", zegt Erik Weidgraaf, Managing Director bij Temtec. "Het is verfrissend om te zien dat een publieke organisatie de mogelijkheden van dynamische analyse omarmt. Persoonlijke, directe toegang tot de cijfers voor elke medewerker die dat nodig heeft, zorgt voor beter inzicht in en verbetering van de bedrijfsprocessen. Ik ben er daarom van overtuigd dat deze manier van analyseren en rapporteren een nog integraler onderdeel gaat uitmaken van de organisatie."

Ufi learndirect
Ufi learndirect is een publiek-private organisatie die burgers in Engeland, Wales en Noord-Ierland in staat stelt om via opleidingen hun carrièreperspectieven te verbeteren. Ufi levert haar diensten via learndirect, dat toegang biedt tot innovatieve en hoogwaardige cursussen, waarvan meer dan 80 procent on line wordt aangeboden. De organisatie beschikt verder over meer dan 1000 leercentra. Meer informatie is beschikbaar op www.ufi.com

Temtec
Het van oorsprong Nederlandse Temtec, opgericht in 1993, biedt analysesoftware waarmee eindgebruikers informatie snel kunnen analyseren om beter gefundeerde beslissingen te nemen. De real-time interactieve analyse van bedrijfsinformatie door Executive Viewer® van Temtec biedt bedrijven een krachtig en dynamisch instrument dat verder gaat dan traditionele, eenvoudige rapportages. Executive Viewer is ontwikkeld om toegang tot OLAP engines te optimaliseren. De software is geschikt voor gebruik van Hyperion Essbase, DB2 OLAP Server en Microsoft Analysis Services. Temtec behoort tot de groep van slechts vier Hyperion Technology Partners met de Platinum-status. Temtec is wereldwijd actief en telt meer dan 10.000 gebruikers in meer dan 150 organisaties in 50 landen. Gebruikers zijn te vinden in tal van sectoren: in de bank- en verzekeringswereld, technologie, retail, productie, overheid, levensmiddelen en dienstverlening. De vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk bieden ondersteuning in het Engels, Nederlands, Duits, Spaans en Frans. Meer informatie en een live-demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.