Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-04-2003 | Article Rating | (0) reacties

Geslaagd toetsen bij de Open Universiteit Nederland

Eind maart tekenden de Open Universiteit Nederland en Approbare een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst legt vast dat Approbare gebruik gaat maken van negen studiecentra van de Open Universiteit om onder toezicht examens via het internet af te nemen. De overeenkomst maakt het voor examenbureaus, de klanten van Approbare, mogelijk om examenkandidaten flexibel en dicht bij huis of werk het examen aan te bieden.Meteen de uitslag
Naast het feit dat de examenkandidaten niet lang hoeven te reizen om examen te kunnen doen, is een ander groot voordeel dat het examen plaatsvindt op een moment dat het de examenkandidaat uitkomt. Daarnaast wordt het examen in een elektronische omgeving op internet afgenomen, waardoor de kandidaat ook onmiddellijk na het maken van het examen de uitslag krijgt.

Expertise op toetsgebied
De Open Universiteit Nederland stelt ruimte, computers en de internetverbinding ter beschikking. Approbare biedt in de studiecentra de allernieuwste vormen van elektronische toetsing aan, een terrein waarop zij grote expertise heeft. Ook de Open Universiteit heeft op dit gebied veel kennis en kunde in huis. De expertise van Approbare vult het specialisme van de Open Universiteit prima aan: het aanbieden van hoger afstandsonderwijs dat onafhankelijk van tijd en plaats gevolgd kan worden. De Open Universiteit maakt hierbij volop gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt.

Voortzetting proef
De ondertekening van de overeenkomst komt voort uit een proefproject, dat in de zomer van vorig jaar startte met het afnemen van examens in zes studiecentra. Omdat de samenwerking goed bevallen is, hebben de Open Universiteit en Approbare een overeenkomst voor vijf jaar afgesloten. Het aantal studiecentra waar de examens kunnen worden afgenomen, is uitgebreid met drie studiecentra in de randstad en komt hiermee op negen. Naar verwachting zal steeds meer gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om in studiecentra examens af te nemen.

Over Approbare
Approbare is een flexibele dienstverlener op het gebied van toetsen via internet. Approbare faciliteert grote en middelgrote marktpartijen met de applicatie Teletoets, waarmee toetsing via internet mogelijk is. Approbare onderscheidt zich door het in eigen beheer voeren en ontwikkelen van de applicatie, waardoor de flexibiliteit optimaal is en ingespeeld wordt op specifieke behoeften van opdrachtgevers. De kracht van Approbare is de combinatie van dienstverlening en techniek, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Meer informatie over Approbare is te vinden op: www.approbare.nl

Over de Open Universiteit Nederland
De Open Universiteit Nederland loopt voorop in de toepassing van nieuwe technologieën en onderwijskundige inzichten. Naast complete wetenschappelijke opleidingen biedt de Open Universiteit Nederland ruim 250 cursussen aan. Deze vormen de bouwstenen van de wetenschappelijke opleidingen en bestaan uit een afgeronde hoeveelheid lesmateriaal. Ook ontwikkelt de Open Universiteit Nederland steeds meer opleidingen op maat voor bedrijven en instellingen.
Meer informatie over de Open Universiteit is te vinden op: www.ou.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.