Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-09-2002 | Article Rating | (0) reacties

Taiwan stuurt delegatie op e-learning cursus bij Acadoo

Amstelveen, 20 september 2002. Acadoo, de Learning Service Provider, heeft afgelopen vrijdag een delegatie van 20 mensen uit Taiwan ‘bijgeschoold’ op het gebied van e-learning. De Taiwanese delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van ministeries, universiteiten en bedrijfsleven, die gezamenlijk werken aan een programma om e-learning activiteiten en de bijbehorende industrie in Taiwan te stimuleren. De delegatie was zeer onder de indruk van wat Acadoo in zo’n korte tijd heeft bereikt en de rol die de overheid heeft gespeeld tijdens de start. Zij waren unaniem in hun oordeel dat dit laatste bezoek aan Acadoo hen het meest complete overzicht had gegeven.

Dit samenwerkingsverband met overheid, bedrijfsleven en universiteiten moet leiden tot een vijfjaren plan met als doel een gunstig klimaat te scheppen voor de ontwikkeling van Taiwan als ‘lerende samenleving’ en daarmee de e-learning- en de e-content industrie te stimuleren. Hiervoor is een budget van ca. 150 miljoen Euro beschikbaar. De delegatie heeft vooraf uitgebreid onderzoek gedaan om te achterhalen in welke landen men vooruitstrevend bezig is op het gebied van e-learning en welke bedrijven daar vervolgens bezocht konden worden. In totaal bezocht de delegatie vier landen; Singapore, Ierland, Noorwegen en tot slot Nederland. In Nederland stond alleen een bezoek aan Acadoo op het programma.

Na een korte introductie gaf Trude Maas, al vanaf het eerste idee voor de ICT Netwerk Academie betrokken bij en inmiddels commissaris van Acadoo, de delegatie een indruk van de weg die Acadoo heeft afgelegd van idee tot commercieel bedrijf en de rol die de overheid daar middels de Taskforce ‘Werken aan ICT’ bij de start gespeeld heeft. Zij benadrukte daarbij het belang van het competentie framework als communicatiemiddel om vraag en aanbod naar ICT opleidingen goed op elkaar af te stemmen.

Vervolgens gingen Vincent Perquin en Daan Assen, beide werkzaam bij Acadoo, dieper in op de dienstverlening van Acadoo en e-learning in het algemeen, welke partijen zijn erbij betrokken en wat zijn de mogelijke valkuilen bij de implementatie van e-learning.

Om het beeld compleet te maken waren er ook presentaties vanuit opleiders- en gebruikers perspectief. Ton Dijkzeul, directeur van Boertien & Partners gaf zijn visie op ‘Blended Learning’ en Els Breedveld, Hoofd Learning Services van ABN AMRO bank deelde de ervaringen van de bank en hun medewerkers met e-learning en het Acadoo-portaal.

Acadoo
Acadoo, de eerste Nederlandse Learning Service Provider, biedt organisaties de mogelijkheid hun totale opleidingenpakket op ICT gebied te outsourcen. Enerzijds ondersteunt en adviseert Acadoo in opleidingstrajecten en motivatie in de keuze van bepaalde opleidingen. Anderzijds neemt Acadoo alle onderliggende processen rondom de afwikkeling, zoals autorisatie, vastlegging leerhistorie, inkoop van opleidingen en facturatie van afgenomen opleidingen uit handen.
Acadoo werkt middels een internetportaal, waar medewerkers zich op basis van competenties kunnen toetsen, een advies kunnen ontvangen, een opleidingspad kunnen opstellen en opleidingen bestellen. Managers krijgen inzicht in de individuele wensen van hun medewerker, krijgen grip op bestellingen en bovendien een volledig en diepgaand inzicht in de overall competenties van de organisatie. Met het portaal richt Acadoo zich zowel op managers als op ICT'ers binnen de sectoren financiële dienstverlening, ICT en Telecom.

Acadoo heeft een competentie framework ontwikkeld dat gebruikt wordt als benchmark. Het dient als objectieve maatstaf om na te gaan welke competenties een ICT-er moet trainen gezien de huidige rol en/of ambities. EXIN, het exameninstituut voor informatica, heeft het competentie framework in beheer genomen en zorgt samen met Acadoo voor de verdere ontwikkeling.
Het hoofdkantoor van Acadoo is gevestigd in Amstelveen. Acadoo is een vervolg op het deelproject ICT Netwerk Academie. Het is een van de tien deelprojecten van de Taskforce 'Werken aan ICT' onder leiding van de heer drs A.H.J. Risseeuw die in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een plan ontwikkeld heeft om de tekorten in ICT competenties in Nederland te verkleinen. Acadoo is een 100% dochter van Siennax, de meest toonaangevende Application Service Provider (ASP) in Europa. Voor meer informatie over Acadoo kunt u terecht op www.acadoo.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.