Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-09-2002 | Article Rating | (0) reacties

Newconomy en Citee voegen activiteiten samen

Naar verwachting zal de definitieve overeenkomst ongeveer een maand na heden worden getekend. De samenvoeging past in de ambities van beide ondernemingen. Verwacht wordt dat de transactie over 2003 een positieve bijdrage zal leveren aan het resultaat van Newconomy.

Met de samenvoeging zet Newconomy een belangrijke stap in het omvormen van de onderneming van participatiemaatschappij tot een ICT dienstverlener nieuwe stijl in combinatie met een aantal participaties die aansluiten bij de kernactiviteiten. Eerder dit jaar al nam Newconomy in dit kader Explainer DC B.V. en 50% van de aandelen van Elsevier Training N.V. over. Citee krijgt door deze stap toegang tot de kapitaalmarkt om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.

De overname zal deels worden betaald met nieuw uit te geven aandelen Newconomy en deels in contanten. Het contante gedeelte wordt voor de helft uit eigen middelen betaald en voor het overige wordt, door de verkopende aandeelhouders van Citee, een achtergestelde lening verstrekt. Bij het definitief worden van de transactie zullen hierover nadere mededelingen worden gedaan.

Citee, gevestigd te Den Haag, is een system integrator met circa 320 medewerkers. Sinds mei 2002 is Citee weer zelfstandig, nadat de oorspronkelijke oprichters Guus Budel en Peter Kastelein alle aandelen van de curatoren van Landis ICT Group hadden gekocht. De kernactiviteiten van Citee bestaan uit:

* ontwerp, levering, implementatie en onderhoud van ICT-infrastructuren van vooraanstaande producenten,
* beheer en ondersteuning van gebruik daarvan,
* ontwikkeling van (web-)applicaties,
* opleidingen,
* Business Consultancy.

Belangrijke thema's zijn outsourcing van beheer en ondersteuning, ICT infrastructuur migraties, E-business en E-learning.

Citee heeft over 2001 een omzet behaald van ruim EUR 38 miljoen en een netto resultaat van EUR 1,9 miljoen. Voor 2002 wordt een omzetgroei van circa 10% voorzien. Door de ontwikkelingen rondom Landis zal over 2002 een lager resultaat worden geboekt. Over het jaar 2003 wordt een aanzienlijk beter resultaat verwacht dan over het jaar 2001.

Na de samenvoeging, zullen de activiteiten van Citee de kern van de nieuwe onderneming vormen en zal Citee als merknaam gevoerd blijven. Guus Budel en Peter Kastelein zullen - na effectuering van de transactie - worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Bestuur van Newconomy N.V. naast de huidige bestuursvoorzitter Willem-Jan van den Dijssel.

In de komende periode zullen plannen worden ontwikkeld om de verdere groei vorm te geven.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.