Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-08-2002 | Article Rating | (0) reacties

Games om van te leren

In een samenwerkingsverband met het beroemde Massachusetts Institute of Technology (MIT) werkt Microsoft aan het project. Doel van het project is om speciale educatieve games te ontwikkelen die leerlingen helpen bij het leren van wiskunde en andere wetenschappen.

Dat zoiets niet saai hoeft te zijn bewijzen de eerste tests met het bekende spel Civilization 3 (overigens geen Microsoft-spel). Het werd gebruikt om leerlingen geschiedenis te leren en de eerste resultaten waren hoopgevend. Zo zouden leerlingen beter de relatie snappen tussen geschiedenis en aardrijkskunde en tussen geschiedenis en politiek.

In het project levert Microsoft het geld, maar niet alleen dat, want het heeft natuurlijk veel verstand van het maken van games, maar met de Microsoft iCampus en het Learning Sciences and Technologies Lab zelf ook heel wat wetenschappelijke kennis in huis om de wetenschappers van het MIT hulp te kunnen bieden.

Er zijn overigens nog geen concrete resultaten, dus verwacht de komende jaren nog geen schokkende veranderingen op school.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.