Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-08-2002 | Article Rating | (0) reacties

Politie Kennis Net kiest voor EasyGenerator® Suite

Den Haag, maandag 5 augustus 2002 -- Het Politie Kennis Net (PKN), een onderdeel van het Politie Onderwijs- en Kenniscentrum (LSOP), heeft met NIAM-TMS een licentieovereenkomst gesloten voor EasyGenerator® Suite. Het gebruiksgemak en de uitgebreide mogelijkheden van EasyGenerator® Suite; zoals gevarieerde publicatie mogelijkheden, toetsing en gedetailleerde rapportagemogelijkheden gaven de doorslag bij deze keuze. Deze keuze werd tevens onderstreept door enige samenwerkende politiekorpsen die regiospecifieke content aan het PKN willen leveren.

Startsein voor korpsspecifieke trainingen bij de Politie
De licentieovereenkomst met NIAM-TMS voor EasyGenerator® Suite levert een bijdrage aan de kennisontsluiting ten behoeve van het nieuwe politieonderwijs. Het is de basis voor (korpsspecifieke) implementatie van e-learning binnen de Politie. Met deze overeenkomst kunnen alle politie korpsen in Nederland auteurslicenties van EasyGenerator® aanschaffen tegen bijzondere condities.
Voor PKN is dit een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling op het gebied van kennismanagement. Met EasyGenerator® kan de PKN database door interactieve werking nog beter worden ontsloten. In nauw overleg met het LSOP kan e-learning content nog sneller én eenvoudiger door de regiokorpsen zelf worden ontwikkeld en via het PKN met anderen worden uitgewisseld.

Voor de introductie ontwikkelde NIAM-TMS in samenwerking met PKN een 1- en 3-daagse EasyGenerator® introductietraining voor technische en didactische medewerkers van de politie.
Voor het gebruik van EasyGenerator® is geen programmeerkennis nodig waardoor de verschillende politie korpsen na een korte introductiecursus snel aan de slag kunnen.

Over EasyGenerator® Suite
EasyGenerator® Suite is een gebruiksvriendelijke softwareapplicatie. Een auteurspakket, gebaseerd op de meest recente technologie. EasyGenerator® is speciaal ontwikkeld voor mensen die zelf op didactisch verantwoorde wijze snel en effectief interactieve multimediale content willen samenstellen.
Content die ook eenvoudig is aan te passen en te actualiseren, zonder daarbij over bijzondere softwarevaardigheden of programmeerkennis te beschikken. Iedere educatiespecialist of inhoudsdeskundige kan zonder programmeren op interactieve wijze, plaats- en tijd onafhankelijk, kennis uitwisselen via het Politie Kennis Net.
Bij aanschaf van de gehele suite kan dit zelfs via stand-alone pc"s, cd-rom, LAN en/of internet.

EasyGenerator® is ontwikkeld binnen het raamwerk van de industriestandaarden AICC en SCORM en kan volledig worden geïntegreerd in een Learning Management Systeem. Met de uitgebreide voortgangsmodule van EasyGenerator® kunnen de resultaten van cursussen en toetsen gemeten en geanalyseerd worden.

Over PKN:
PKN is een kennisnetwerk voor de gehele Nederlandse Politie op het Politie IntraNet. Met de functionaliteiten Kennis en Discussie wordt via het Politie Kennis Model invulling gegeven aan de kenniswaardeketen. Met de functionaliteit Studie gaat PKN korpsspecifieke trainingen publiceren. Met deze aanpak gaat het PKN meer invulling geven aan het credo “Blauw beter op straat”.

Over NIAM-TMS:
NIAM-TMS heeft een brede kennis opgebouwd met het inzetten van beproefde software technologiën ter bevordering van interactieve kennisuitwisseling. In opdracht van het bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen realiseren wij innovatieve multimedia projecten voor educatie, communicatie en marketing.
Met vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), Australië, België, Duitsland, Engeland, Spanje en Zwitserland heeft NIAM-TMS een internationaal netwerk beschikbaar.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.