Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-07-2002 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking Three Ships enterprises bv en NIAM-TMS bv

DEN HAAG, 15 juli 2002 -- In navolging op de succesvolle samenwerking tijdens de Didacta 2002 bekrachtigen Three Ships enterprises bv en NIAM-TMS bv hun samenwerking door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Het uitgangspunt voor deze samenwerking is de complete e-learning oplossing die de partijen gezamenlijk aanbieden: de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! van Three Ships en EasyGenerator® Suite van NIAM-TMS voor het zelf vervaardigen van interactieve cursussen en toetsen. De combinatie van beide producten biedt ondernemingen de mogelijkheid om direct met een e-learningtraject te starten. Zowel het ontwikkelen van content als het implementeren en het managen van e-learning programma`s en haar gebruikers is centraal beschikbaar.

Threeships N@Tschool!
Zowel in het reguliere onderwijs als in het bedrijfsopleidingtraject kiezen steeds meer opleidingsinstituten ervoor om (delen van) hun onderwijsaanbod aan te bieden via een elektronische leeromgeving. De snelle veranderingen in de visie op het leren vragen om een andere invulling van het onderwijs. Centraal staat een individuele vorm van probleem gestuurd onderwijs (PGO) gekoppeld aan een hoge mate van zelfwerkzaamheid van de student. De inzet van ICT in de vorm van e-learning is essentieel teneinde dit proces optimaal te kunnen sturen en volgen.

Een elektronische leeromgeving moet in staat zijn om de onderwijsinhoud op eenvoudige wijze in te lezen, te verwerken in opleidingsprogramma`s en geschikt te maken voor hergebruik. Daarnaast is het noodzakelijk dat er een koppeling plaats kan vinden met aanwezige administratieve systemen. Threeships N@Tschool! is een compleet geïntegreerd leer management systeem waarmee het totale opleidingsprogramma bediend kan worden. Het studieproces wordt ondersteund door Threeships N@Tsmartest! om Toets/Opdracht interactie op te zetten en Threeships N@Tproject! voor Samenwerkend leren. Vervolgens completeren de modules voor Competentiegericht Leren en Portfoliosystemen het totale systeem.

Threeships N@Tschool! hanteert bij de ontwikkeling van haar omgeving de IMS/XML en ADL/SCORM standaarden. Dit maakt zowel de uitwisselbaarheid van content als de integratie met externe administratieve systemen en toetsingsomgevingen mogelijk. Het ingebouwde content management voorziet in automatisch versiebeheer.

EasyGenerator®
EasyGenerator® is een gebruiksvriendelijke softwareapplicatie. Een auteurspakket, gebaseerd op de meest recente technologie. EasyGenerator® is speciaal ontwikkeld voor mensen die zelf op didactisch verantwoorde wijze snel en effectief interactieve multimediale content willen samenstellen.
Content die ook eenvoudig is aan te passen en te actualiseren, zonder daarbij over bijzondere softwarevaardigheden of programmeerkennis te beschikken. Iedere educatiespecialist of inhoudsdeskundige kan zonder programmeren op interactieve wijze, plaats- en tijd onafhankelijk, kennis uitwisselen via stand-alone pc`s, cd-rom, LAN en/of internet.
EasyGenerator® is ontwikkeld binnen het raamwerk van de industriestandaarden AICC en SCORM en kan volledig worden geïntegreerd in een Learning Management Systeem. Met de uitgebreide voortgangsmodule van EasyGenerator® kunnen de resultaten van cursussen en toetsen gemeten en geanalyseerd worden.

Over Three Ships enterprises bv
Three Ships heeft zich ten doel gesteld om voor onderwijsinstellingen (bedrijven en overheid) een betaalbare portaaltechnologie te ontwikkelen die studenten en lerende medewerkers waardevolle mogelijkheden biedt op het gebied van kennismanagement, communiceren en leren (en werken) zowel op school als thuis of op de werkplek. Three Ships realiseert e-learning omgevingen die door de klant naar wens kunnen worden ingericht. Three Ships en haar educatieve partners begeleiden en ondersteunen het proces met behulp van advies en training.

Over NIAM-TMS bv
NIAM-TMS heeft een brede kennis opgebouwd met het inzetten van beproefde software technologieën ter bevordering van interactieve informatie -en kennisuitwisseling. In opdracht van het bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen realiseren wij innovatieve multimedia projecten voor marketing, communicatie en educatie. NIAM-TMS is producent van de e-learning oplossing, EasyGenerator® Suite. Met vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), Australië, België, Duitsland, Engeland, Spanje en Zwitserland heeft NIAM-TMS een internationaal netwerk beschikbaar.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.