Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-03-2003 | Article Rating | (0) reacties

Kennisnet: hogere naamsbekendheid, meer gebruik

De portal Kennisnet.nl krijgt meer naamsbekendheid en het gebruik neemt toe. Dit komt naar voren in onderzoek van NIPO in opdracht van Stichting Kennisnet. Gemiddeld maakt 44 procent van de docenten gebruik van de portal, een stijging van tien procent in vergelijking met 2001.

Kennisnet is een netwerk dat ongeveer elfduizend onderwijsinstellingen met elkaar verbindt, met uitzondering van HBO's en universiteiten. Kennisnet is behalve dit netwerk ook een gelijknamige portal, waarvan het gebruik onlangs door NIPO is onderzocht, in 2001 verzorgde het eveneens een evaluatie van de site. NIPO heeft voor het huidige onderzoek veertienhonderd interviews gedaan en vijfduizend bezoekers aan de site ondervraagd.
Afgelopen jaar heeft Stichting Kennisnet veel aandacht besteed aan het verhogen van de naamsbekendheid van Kennisnet.nl. NIPO constateerde bij verschillende groepen gebruikers een hogere naamsbekendheid, het sterkst onder studenten van het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (25 procent groei). Die naamsbekendheid leidt overigens niet automatisch tot meer gebruik. Vaak blijkt de naam Kennisnet.nl wel bekend, maar is het gebruikers onduidelijk wat er te halen valt. Stichting Kennisnet kondigt aan daar dit jaar meer aandacht aan te besteden.

Gemiddeld maakt 44 procent van de docenten gebruik van Kennisnet.nl, aldus NIPO, een toename van tien procent in vergelijking met 2001. Uitgesplitst over primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroeps- en volwasseneneducatie liggen de percentages op respectievelijk 42, 56 en 36 procent.

De sterkste groei in gebruik boekte Kennisnet.nl bij de leiding van scholen voor voortgezet onderwijs. Inmiddels maakt negen op de tien 'managers' van deze scholen gebruik van de portal, een toename van 13 procent. Het rapportcijfer dat deze groep uitdeelde steeg van 6,4 naar 6,9.

Kennisnet.nl wordt naar verhouding weinig gebruikt door studenten en docenten van het beroeps- en volwasseneneducatie, zo blijkt uit het onderzoek. De naamsbekendheid onder studenten steeg van 33 procent naar 58 procent, maar slechts tien procent van de studenten gebruikt Kennisnet.nl ook daadwerkelijk. Van de docenten is 83 procent bekend met Kennisnet.nl, maar slechts eenderde blijkt de site ook bezocht te hebben.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.