Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-07-2002 | Article Rating | (0) reacties

Platform Virtuele School opgericht

De virtuele school is het concept van de school van de toekomst. Dankzij de moderne media zoals internet, computers, DVD"s en ander multimedia is het nu voor het eerst in de geschiedenis mogelijk om op grote schaal, en tegen lage kosten, individueel onderwijs aan te bieden. Dit betekent dat in principe iedereen overal en altijd toegang heeft tot het basis en voortgezet onderwijs en daar zal kunnen leren over elk onderwerp dat hij of zij interessant vindt, in een tempo en een moeilijkheidsgraad die passen bij zijn of haar leermogelijkheden. Op de site www.devirtueleschool.nl zal het platform u in de toekomst informeren over haar activiteiten.

Dit nieuwe concept biedt daardoor ongekende mogelijkheden om de effectiviteit van het onderwijs te vergroten. Het concept van de virtuele school moet echter nog wel grotendeels worden ontwikkeld. Er bestaan al wel voorlopers, zoals e-learning (het op afstand via internet volgen van onderwijs), digitale leeromgevingen en het Nederlandse Kennisnet (het netwerk dat alle scholen in Nederland verbindt).

Het eerste initiatief van het platform was het ontwikkelen van een businesscase voor de virtuele school voor Nederlandse kinderen in het buitenland. De deelnemers aan het platform willen nu ook voor andere doelgroepen de mogelijkheden van de virtuele school uitbouwen, zodat uiteindelijk alle Nederlandse lerenden toegang krijgen tot de virtuele school.

Het platform nodigt alle organisaties en personen die de doelstellingen onderschrijven uit tot deelname. Deelnemers aan het platform zijn onder meer Cap Gemini Ernst en Young, PinkRoccade, het Northgo College uit Noordwijk, het Pleincollege Bisschop Bekkers uit Eindhoven en Koepel Educatieve software BV.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.