Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-04-2002 | Article Rating | (0) reacties

Whizzdom tekent distributie overeenkomst met Ethoz

Hilversum, 29 april 2002 - Whizzdom, een toonaangevende web-based solutions provider, breidt haar Kennis Management Systeem uit met de profileringsapplicatie van Ethoz Human Value Optimisation (Pty) Ltd. Met deze applicatie biedt Whizzdom het management binnen een bedrijf snel en efficiënt informatie inzake het huidige kennisniveau en de bijbehorende bekwaamheden van zijn werknemers.

Joggie Taute, Managing director van Whizzdom, zegt: "Deze toepassing is de finishing touch op ons bestaande dienstenpakket waarbij we volledig rekening houden met de wensen van onze klanten, die steeds specifieker worden. Door deze mogelijkheid hebben we nu naast resource management, e-learning, assessment & survey en content ook competence opgenomen in onze product portfolio waardoor we een full service HR-oplossing aanbieden."

Whizzdom kiest met dit Human Capital Development System voor een praktische benadering van opleiden binnen bedrijven, het vervaardigen van profielen van medewerkers en functies en het aanscherpen van bedrijfsreflexen. Deze toepassing biedt bedrijven een "360º on line competentie profileringssysteem" dat een compleet overzicht geeft van een werknemer.

Los van de structuur van een willekeurig "job grading systeem", worden in de basis de noodzakelijke algemene werkniveaus ingeschaald. De grootst onderscheidende factoren tussen elk type werk zijn complexiteit en het niveau van discretie. In het algemeen zijn vijf essentiële werkniveaus te hanteren die herkenbaar zijn voor elke organisatie. Dit varieert op de schaal van het competentie profileringssysteem van concreet en gemakkelijk meetbaar tot primaire focus op strategische zaken, waarbij het objectief meten mede van externe factoren afhankelijk is. Bij dit laatste worden verbanden gelegd tussen variabele lange termijn plannen.

Het grote voordeel van het werkelijk meetbaar krijgen van functies binnen organisaties, is dat daadwerkelijk de juiste personen geselecteerd kunnen worden. Medewerkers worden ingeschaald op hun individuele competentieniveau wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten. Er kan een persoonlijk carrièreplan aangekoppeld worden inclusief het stroomlijnen en managen van individuele training(en) en ontwikkeling. Hierdoor neemt het verloop af en wordt de werkmotivitatie gestimuleerd.

Grant Jacobs, CEO van Ethoz, wil met deze overeenkomst de Europese markt veroveren. "Doordat Whizzdom een bestaand netwerk heeft binnen Europa, is deze samenwerking voor ons, vanuit Zuid-Afrika, een unieke mogelijkheid om snel en efficiënt een schaalvergroting te realiseren."


Whizzdom B.V.
Whizzdom is een toonaangevende Nederlandse web-based solutions provider met producten als Learning Management System (LMS), Knowledge Management System (KMS), Assessment & Survey en Competence-Based Management. Met succes zijn systemen geïmplementeerd bij onder andere de Universiteit Nijenrode, Oxford University, Templeton College, ISS, IP GlobalNet, Ingenio, Info Opleiders, de SolVus Resource Group (met partijen als Schoevers Bedrijfsopleidingen en Content Uitzendbureau), Bloemenveiling Aalsmeer, Bank Nederlandse Gemeenten, Loyens & Loeff en verschillende ministeries. www.whizzdom.nl


Ethoz Human Value Optimisation Ltd.
Ethoz is een Zuid-Afrikaanse human resource organisatie die is opgericht in 1999 door een internationaal managementteam en focust zich op de e-services sector. De organisatie bestaat uit drie divisies die elk gebruik maken van het op competentie gebaseerde proces van Ethoz om zodoende de toegevoegde waarden van de werknemers bij haar klanten inzichtelijk te maken.
Ethoz heeft een aantal on line diensten ontwikkeld die meerwaarde bieden aan de verschillende processen binnen werkgever-werknemer relaties. De organisatie ontwikkelt steeds nieuwe en innovatieve diensten en maakt het mogelijk deze te leveren op een snelle en kostenefficiënte wijze. www.Ethoz.co.za


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.