Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-04-2002 | Article Rating | (0) reacties

Lancering e-cademy.

Wat is e-cademy?

E-cademy is een bibliotheek met Web Based opleidingsmateriaal die toegankelijk is via de Internet site www.e-cademy.nl . De bibliotheek kan naar keuze ook op het Intranet van een bedrijf of school worden geplaatst. Bedrijven en onderwijsinstellingen sluiten een collectief abonnement af voor hun personeel (en leerlingen).

Het bijzondere van e-cademy
Zonder drempels toegang tot e-Learning. De bediening van de opleidingen is zeer eenvoudig.
Lage prijs per deelnemer. Het abonnementsgeld bedraagt slechts € 10 in het bedrijfsleven en € 5 in het onderwijs per jaar.
Efficiënt gebruik van schaarse bandbreedte. Zelfs via een analoge telefoonlijn met modem kan een cursus met audio ondersteuning goed en snel gevolgd worden.
Continue vernieuwing en uitbreiding van het aanbod. Doordat een deel van de abonnementsgelden wordt aangewend voor de ontwikkeling van nieuwe titels wordt het aanbod steeds aantrekkelijker.
Inspraak in de samenstelling van de bibliotheek. Abonnementshouders hebben directe invloed op de keuze van nieuw te ontwikkelen titels.
E-cademy is een brede openbare bibliotheek, maar geplaatst op het eigen intranet van een bedrijf of instelling (onder eigen naam) ook de leerbibliotheek van bedrijfsspecifieke opleidingen.
E-cademy is in te passen in bestaande learning management systemen en elektronische leeromgevingen, maar werkt ook los van deze systemen.

Van Office 2000 tot persoonlijke vaardigheden
E-cademy is een bibliotheek, een plek waarin opleidingsmateriaal kan worden opgehaald. De bibliotheek is gevuld met alle relevante Office 2000 trainingen, Internet trainingprogramma’s als Explorer en Netscape, Lotus Notes en Blackboard. Daarnaast een snel groeiend aanbod aan trainingen in persoonlijke vaardigheden, bedrijfsvaardigheden en managementvaardigheden. In de onderwijsbibliotheek zit een grote hoeveelheid aan Cito-examenmateriaal van Citotoetsen basisonderwijs tot eindexamens VWO, met docenteninstructies en antwoordsleutels. Met daarnaast een grote diversiteit aan door de Citogroep ontwikkeld oefenmateriaal. Alles beschikbaar in hetzelfde abonnement.

Wie zit er achter E-cademy
E-cademy is een initiatief van Stoas en de Citogroep. Beide bedrijven zijn specialisten in opleiden en leren, voor jongeren in het onderwijs en in levenslange leertrajecten in bedrijven.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.