Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-03-2003 | Article Rating | (0) reacties

ICI Nederland meldt 1000e e-learning gebruiker

Amsterdam, 17 maart 2003 - ICI meldt vandaag de 1000e gebruiker van zijn e-Learning cursussen. Deze cursussen omvatten een breed scala aan IT-vaardigheden en worden door NETg aangeboden aan meer dan 22.000 ICI medewerkers over de hele wereld. Uit deze mijlpaal blijkt het succes van de e-Learning mogelijkheden van NETg, die inmiddels een essentieel onderdeel vormen van het gemengde leerprogramma van ICI, gericht op het bijbrengen van belangrijke computervaardigheden. Als blijk van erkenning heeft NETg de 1.000e gebruiker, Annemie Akihary, een personeelsmedewerker van National Starch & Chemical (onderdeel van de ICI Group), een gedenkplaat en een cheque van 500 Euro voor een goed doel geschonken. De uitreiking vond plaats op het kantoor van National Starch & Chemical in Geleen.

"Het e-Learning programma van ICI is een echt succesverhaal, omdat onze organisatie nu aan alle ICI medewerkers over de hele wereld een gepersonaliseerde opleiding kan geven", aldus Marie Wallace, IT Services & Training Manager bij ICI. "Het feit dat er nu 1.350 medewerkers zijn geregistreerd en actief gebruikmaken van de e-Learning mogelijkheden is een geweldig resultaat, dat in slechts negen maanden werd bereikt. Dit is volledig te danken aan het harde werk en de inzet van ons e-Learning netwerk en onze HR teams. Maar ook de kwaliteit van de NETg's oplossingen vormt een belangrijk onderdeel van het succes, want die kwaliteit zorgt ervoor dat het leerproces doeltreffend, relevant en uitdagend is."

Het e-Learning programma van NETg is een eenvoudig toegankelijke, kosteneffectieve vorm van leren en werd in 1998 bij ICI geïntroduceerd ter ondersteuning van een wereldwijde verandering van de standaardsoftware. Het programma werd in 2002 aanzienlijk verbeterd met de invoering van de ICI Learning Zone. Via deze 'gateway' wordt toegang geboden tot de e-Learning faciliteiten van ICI, zodat alle medewerkers van de ICI Group kunnen beschikken over de cursussen van NETg. Onderwerpen bestrijken Microsoft Office tot Lotus Notes, maar ook het Europees Computerrijbewijs (de Nederlandse vertaling van het European Computer Driving License - ECDL) in diverse talen. De Learning Zone is toegankelijk via het intranet.

"Ik werk nu een paar maanden met de e-Learning cursussen van NETg en vind het een gemakkelijke en doeltreffende manier om de voornaamste computerkennis op te doen die ik als personeelsmedewerker nodig heb", aldus de 1000e gebruiker, Annemie Akihary van National Starch. "Ik kan in mijn eigen tempo cursussen volgen en die cursussen afstemmen op mijn specifieke behoeften. De modulaire opzet van de cursussen van NETg maakt het mogelijk om een specifiek onderwerp onder de loep te nemen, op een moment dat ik eraan toe ben. Zo stuur ik mijn eigen leerproces en dat is echt een groot voordeel."

ICI heeft een netwerk van 'champions' in het hele bedrijf die de e-Learning producten actief promoten en uitleggen op welke verschillende manieren ze kunnen worden gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een complete cursus te volgen, maar is het ook mogelijk om er aparte stukken uit te lichten, om zo een specifiek onderwerp te kunnen bestuderen op een moment dat daar behoefte aan is. Medewerkers die vaak moeten reizen wordt aangeraden om de gewenste modules te downloaden, zodat ze ook onderweg toegang hebben tot het cursusmateriaal. Binnenkort breidt ICI de Learning Zone uit met een reeks online cursussen van NETg op het gebied van zakelijke en professionele ontwikkeling.

Over ICI
ICI is een van de grootste producenten ter wereld van gespecialiseerde producten en verf. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van ingrediënten voor voeding en persoonlijke verzorging, speciale polymeren, elektronica en geur- en smaakstoffen. Deze activiteiten zorgen er, samen met de traditionele activiteiten van ICI op het gebied van verfproducten, voor dat ICI een voorname speler is in de wereldwijde ontwikkeling van zintuiglijke producten. De producten die ICI maakt zijn de essentiële ingrediënten die waarde toevoegen aan de producten en processen van haar klanten. ICI telt over de hele wereld meer dan 36.000 medewerkers en boekte in 2002 een omzet van meer dan 6 miljard pond. Kijk voor meer informatie op de ICI-website: www.ici.com .

Over NETg
Thomson Corporation (www.thomson.com) boekte in 2001 een omzet van $7,2 miljard en is een gerenommeerd aanbieder van geïntegreerde informatieoplossingen voor bedrijven en professionals over de hele wereld. De gewone aandelen van Thomson staan genoteerd aan de beurs van New York en Toronto (NYSE, TSX: TOC). Het aanbod van Thomson is gericht op de behoeften van particulieren, instellingen en bedrijven, en omvat een breed portfolio van producten en diensten voor uiteenlopende leeromgevingen.

NETg is een onderdeel van Thomson, met een compleet aanbod geïntegreerde producten en diensten voor educatieve doeleinden. Het aanbod van NETg heeft betrekking op het aanleren van zakelijke, persoonlijke en technische vaardigheden, en wordt aangeboden via een mengeling van leermethoden, van e-Learning tot cursussen onder leiding van een docent. Hiermee kan worden ingespeeld op de unieke behoeften van iedere afzonderlijke persoon. In februari 2002 is NETg met Wave and Course Technology gefuseerd tot één Thomson Learning-onderneming. Het bedrijf kan meer dan 2000 cursussen aanbieden. Dankzij het aanbod in elf verschillende talen heeft een bedrijf een internationaal klantenbestand, met klanten als Nestlé, Cap Gemini Ernst&Young, Konica en Scottish Power.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.