Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-04-2002 | Article Rating | (0) reacties

Geïntegreerde elektronische leeromgeving HOLO-E® versie 2.2.

Release elektronische leeromgeving HOLO-E versie 2.2

Hengelo, 15 april 2002 – Vanaf half april is de elektronische leeromgeving HOLO-E versie 2.2 verkrijgbaar. Een geïntegreerde leeromgeving met het Digitaal Portfolio v2.0, waarbij o.a. de eind- en tussenresultaten van modules automatisch aan het digitaal portfolio worden toegevoegd. De wijzigingen in deze versie zijn voor een groot deel voortgekomen uit de ervaringen van onze gebruikers.

De nieuwe release is vanaf half april verkrijgbaar. De wijzigingen ten opzichte van versie 2.1 zijn onder meer de volgende:

Volledige integratie tussen de elektronische leeromgeving HOLO-E en het HOLO-E Digitaal Portfolio v2.0. Hierbij worden eind- en tussenresultaten van modules en projecten automatisch aan het digitaal portfolio toegevoegd.

Functionele aanpassingen in de user interface. Een groot aantal meldingen zijn aan de user interface toegevoegd. Dit geeft de gebruiker betere informatie over de status van zijn acties en voorkomt misverstanden bij bijvoorbeeld de zoekfuncties, waardoor HOLO-E nu nog beter kan communiceren met haar gebruikers.

Binnen HOLO-E worden bepaalde processen on-line verwerkt en andere als batch. De balans tussen beide is verder geoptimaliseerd waardoor de snelheid van werken is verbeterd.

Als laatste is de nieuwe versie geschikt voor het gebruik van de laatste versies van Internet Explorer 6.0 en Flash 6.0.

Redactie E-LearningPlaza over het Digitaal portfolio versie 2.0

“Het digitaal portfolio heeft de potentie in zich om gericht bezig te zijn met de competenties van studenten. Momenteel wordt er in een aantal instellingen mee gewerkt of geëxperimen-teerd. Belangrijk is dat de gebruikers (dus ook studenten) meepraten en meedenken over het gebruik van het portfolio. Docenten zouden ervan leren om eerst voor zichzelf een portfolio te maken.”


HoloMedia

HoloMedia is een samenwerkingsverband van de ROVICT Groep, de Hogeschool van Amsterdam en de Saxion Hogeschool Enschede. Uitgangspunten van en ontwikkelingen binnen de Nederlandse onderwijssituatie zijn derhalve terug te vinden in de producten. Zij hebben de elektronische leeromgeving HOLO-E® versie 2.1 ontwikkeld en het HOLO-E® Digitaal Portfolio. Beide producten worden bij implementatie ondersteund door de eigen consultants.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.