Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-04-2002 | Article Rating | (0) reacties

Diagnosetoets probaat middel bij Internetcursus

Meten is weten! Onder dit motto is aan de Internetcursus Mot-Wif een diagnosetoets gekoppeld. Als een van de 7800 cursisten die zich hebben ingeschreven voor de cursus, deze diagnosetoets via Internet uitvoeren kan hij of zij direct meten hoe de studieresultaten zijn. Iedere toets is uniek van samenstelling, waardoor toetsen leuk en efficiënt blijft.

Vorig jaar is Andriessen en Partners samen met de Rabobank gestart met de ontwikkeling van een Internetcursus Mot-Wif. Banken zijn verplicht om hun medewerkers op te leiden in het kader van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties en de Wet Identificatie Financiële dienstverlening, afgekort Mot-Wif. Deze interactieve cursus is vanaf 1 mei 2001 operationeel. De eerste cursist schreef zich in op 27 augustus 2001. Aan het einde van dit jaar hoopt Andriessen en Partners 12.000 medewerkers van haar klant via Internet geschoold te hebben. De scholing kan plaatsvinden op de werkplek of thuis. Het nieuwe aan deze cursusopzet is dat de uitslagen van de diagnosetoets een rol spelen bij het goed doorlopen van een aan de cursus gekoppeld spel. Cursisten worden uitgedaagd om het onderwijsleermiddel te gebruiken, de noodzakelijke kennis op te doen en op deze manier letterlijk en figuurlijk te scoren. Aan de cursus is uiteindelijk een Internetexamen gekoppeld.

Honderduizendste diagnosetoets gemaakt
26 maart 2002 is de 100.000ste diagnosetoets gemaakt door een van de cursisten van de Rabobank. Dit is een mijlpaal voor Andriessen en Partners, die toetsing en examinering van de cursus via Internet verzorgt. Uit het grote aantal diagnosetoetsen dat in het afgelopen half jaar gemaakt is valt af te leiden dat deze geautomatiseerde toetsing als onderwijskundig hulpmiddel bij cursisten in de smaak valt.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.