Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-02-2002 | Article Rating | (0) reacties

Vierde editie E-learning Magazine

e-Troubleshooting
Bent u ook gezwicht voor al die enthousiaste verhalen over e-learning? Bent u eindelijk e-docent geworden? Veel docenten wagen de sprong en gaan e-learning inzetten in hun onderwijs. Hun studenten gaan online en worden op de voet gevolgd en begeleid door een verwachtingsvolle docent aan wie gouden bergen zijn beloofd. Maar dan…

E-learning in Amerika
Wat zijn de verklaringen voor de onstuimige groei en snelle adoptie van e-learning in Amerikaanse bedrijven en wat is de betekenis hiervan voor organisaties in Nederland?

De tweede E-Learning Experience
Dinsdag 12 maart is de eerste dag van de tweede E-Learning Experience. Dit e-learning evenement – dat start met een kick-off meeting – vindt vrijwel geheel plaats via internet. Vorig jaar bedroeg het aantal deelnemers 180, nu zet de organisatie in op een wat hoger aantal.

E-learning: oude theorieën in nieuw jasje?
Door de toenemende behoefte aan individualisering is e-learning een trend geworden. We weten al dat e-learning via Leer Management Systemen (LMS) kennis op maat kan bieden, mensen in eigen tempo kan laten leren en competenties kan vastleggen. Maar hoe e-learning kan aansluiten op het individu, heeft te maken met de fasen in het leerproces van de cursist.

Train uw klanten
Klanten productkennis en gebruikersinformatie aanbieden via e-learning lijkt een nieuw marketinginstrument te worden. Om de banden met klanten, resellers en andere relaties te versterken, investeren bedrijven in kennisoverdracht via internet. Klantgerichte e-learning, ofwel educommerce, wordt voor de komende jaren een grote marktpotentie toegedicht.

E-learning in het kloppend hart van uw organisatie
Op e-learning portals en in de coursewarecatalogi van de aanbieders vindt men honderden fraaie cursussen over onderwerpen uit de informatietechnologie. Zoeken naar een gedegen cursus `Wirtschaftsdeutsch` zal echter tevergeefs blijken. Is e-learning dan alleen bruikbaar voor de ICT-wereld?

Projectmatige implementatie van (e-)learning
Het begint met een voornemen, soms met een kloek besluit: `We gaan leren structureel inbedden in de organisatie`. Stap één - en misschien wel de belangrijkste stap op weg naar een lerende organisatie - is daarmee gezet. Onvermijdelijk wordt het besluit gevolgd door de vraag `maar hoe dan?`. Dat is het moment dat er moet worden nagedacht, geanalyseerd en gepland. Want één ding is zeker: om leren effectief, efficiënt en praktisch in een organisatie te verweven, is een systematische aanpak nodig.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.