Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-02-2002 | Article Rating | (0) reacties

TinQwise ontwikkelt e-learning methode voor Kluwer

Kluwer geeft dit schooljaar de eerste module uit van de e-learning opleiding Professioneel Schoolmanagement voor basisschoolleiders. Dit zelfstudiepakket bestaat uit een door TinQwise ontwikkelde CD-rom, een naslagwerk in boekvorm en een gebruikershandleiding. Cursisten kunnen met de CD-rom zelfstandig, waar en wanneer het hen uitkomt de lessen doorlopen. Kluwer biedt daarbij ondersteuning in de vorm van een studiepartner, waarmee per telefoon of e-mail overleg kan worden gepleegd en een mailinglist, waarmee cursisten geïnformeerd blijven en zaken kunnen uitwisselen met collega`s. Na deze eerste module zal Kluwer vervolgmodules met dezelfde e-learning methode uitbrengen.

Beproefde e-learning methode
Kluwer koos voor deze uitgave de beproefde e-learning methode van TinQwise. Op basis van deze methode heeft TinQwise al verscheidene succesvolle e-learningtoepassingen ontwikkeld. De methode biedt een heldere structuur van lessen, waarin leerstof, vragen en opdrachten afwisselend aan bod komen. Tijdens het werken met de lessen is steeds het elektronische naslagwerk beschikbaar voor toegespitste informatie. De inhoud bevat de benodigde theoretische informatie en legt een link naar de praktijk, in de vorm van voorbeelden en toepassingsvragen. Bijvoorbeeld de `spreadsheet-toepassingsvraag`, waarmee inzicht in de bekostigingssystematiek wordt verkregen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een open vraag. De uitwerking van deze vraag wordt per e-mail naar de cursusleiding gestuurd, die binnen een week reageert.

TinQwise ontwikkelde software en inhoudelijke structuur op maat, verzorgde de vormgeving en ondersteunde de auteur bij het schrijven van de inhouden.

Kluwer
Uitgeverij Kluwer helpt haar klanten bij het succesvol uitoefenen van hun kennisintensieve werk. Voor directeuren van basisscholen geeft Kluwer een breed scala aan producten en diensten uit, variërend van traditionele losbladige uitgaven, boeken, nieuwsbrieven en vakbladen tot geavanceerde, elektronische productiviteitstools op CD-rom, online databanken, softwarepakketten en internetdiensten.

TinQwise
Sinds 1986 ondersteunt TinQwise bedrijven en onderwijsinstellingen met:
- de ontwikkeling van effectieve leermethodes voor e-learning
- de ontwikkeling van educatieve content voor e-learningtoepassingen
- de begeleiding van implementatie van e-learning
Opdrachtgevers zijn onder anderen: Nuon, Ministerie van Defensie, KOC nederland, Rijkswaterstaat en Nationale-Nederlanden.
Voor meer informatie over TinQwise en haar diensten kunt u contact opnemen met Iris Koolen, telefoon 035-5385656 / 06-15016485, e-mail: iriskoolen@tinqwise.nl, site: www.tinqwise.nl.
Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.