Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-02-2003 | Article Rating | (0) reacties

Congres Digitaal Gezond 2003

Van de bijna 10 miljoen internetgebruikers in Nederland zoekt bijna 70 procent regelmatig actief naar gezondheidsinformatie of informatie over gezondheidszorg. De organisatie van gezondheidsinformatie op het net en het aanbieden van specifieke zorg- en gezondheidsdeskundigheid is een bedrijfstak op zichzelf geworden. Organisaties willen steeds meer online doen, en informatie-, communicatie en voorlichtingsprofessionals moeten dat in goede banen leiden. Het Congres Digitaal Gezond helpt die professionals met het verkrijgen van overzicht en kennis.

Kijkje achter de schermen

Het congres is vooral bedoeld om het verhaal en de processen áchter een website, applicatie of aanpak zichtbaar te maken. Aan de congresbezoekers worden niet alleen diverse eindproducten getoond, maar vooral worden het ontwikkelproces en de uiteindelijke resultaten van die initiatieven toegelicht. Een kijkje dus achter de schermen van de gezondheidsinformatisering: welke keuzen zijn gemaakt en waarom, wat is succesvol, wat is er fout gegaan en wat zegt de evaluatie?

Een specifieke invulling van het congres betreft de toegankelijkheid, één van de kwaliteitscriteria voor websites. Met demonstraties wordt getoond hoe gehandicapten internet gebruiken, hoe kan worden vastgesteld of een website organisatie wel voldoende toegankelijk is voor de doelgroep, en ook worden handreikingen voor siteverbetering gegeven.

Thema's

Thema’s op Digitaal Gezond 2003 zijn:

- Kwaliteit van gezondheidsinformatie op het net: certificering, credibility, usability, toegankelijkheid
- E-commerce: wat zijn ontwikkelingen, hoe interessant is het voor de sectoren zorg en welzijn
- E-learning: hoe kan dat toegepast worden in de gezondheids- en welzijnswereld
- Advies-op-maat- en zelfhulpsystemen: werkt het of niet, wat zijn de mogelijkheden?
- Hoe bereik je de doelgroep? Hoe laat je ze meedenken? Onderzoek en internet: hoe pak je dat aan?
- Bouwen aan internet; praktische tips voor beginners.

Meer informatie

Het congres vindt plaats op donderdag 22 mei 2003 in het World Trade Center in Rotterdam. Wilt u meer informatie over de thema’s of het congres of wilt u zich inschrijven als deelnemer? Surf dan naar www.digitaalgezond.nl. Inschrijven kan ook telefonisch bij het NIGZ cursusbureau via telefoon (0348 – 437 677). Deelname aan het congres kost € 295,- per deelnemer.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.