Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-02-2002 | Article Rating | (0) reacties

Omzet Docent groeit 25 procent in vierde kwartaal 2001; jaaromzet groeit 165 procent.

Maarssenbroek, 4 februari 2002 - Docent, Inc. (Nasdaq: DCNT), leverancier van e-learning-software voor Global 2000-bedrijven, sloot het vierde kwartaal van het boekjaar 2001 af met een omzet van $7 miljoen. Dit betekent een groei van 25 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2000, toen de omzet uitkwam op $5,6 miljoen. De omzet over het gehele boekjaar 2001 bedroeg $29 miljoen, een stijging van 18,1 miljoen dollar ten opzichte van het fiscale jaar 2000. De omzetgroei kwam daarmee uit op 165 procent.

De omzet in licenties en dienstverlening steeg met respectievelijk 29 procent en 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het pro forma nettoverlies in het vierde kwartaal van 2001 bedroeg 23 dollarcent per aandeel. In hetzelfde kwartaal van 2002 was dat 26 dollarcent per aandeel en in het derde kwartaal van 2001 29 dollarcent. De pro forma cijfers zijn exclusief niet-contante uitbetalingen in aandelen, lasten voor herstructurering, kosten voor lopende Research & Development en afschrijvingen. Het nettoverlies in het vierde kwartaal kwam uit op 35 dollarcent per aandeel. Het pro forma nettoverlies over het fiscale jaar 2001 bedroeg $1,04 per aandeel. In 2000 was het pro forma nettoverlies nog $1,29 per aandeel. Het pro forma nettoverlies is exclusief niet-contante lasten voor aandelen en omvat tevens gemiddelde preferente aandelen. Het gerapporteerde nettoverlies in 2001 was $1,49 per aandeel.

"2001 was een succesvol jaar voor Docent", zegt Dave Ellett, bestuursvoorzitter en CEO. "We groeiden aanmerkelijk sneller dan de markt en onze belangrijkste concurrenten. Verder breidden we onze samenwerkingsverbanden met grote system integrators en consultancybedrijven uit, en brachten we Docent Enterprise 5.0 op de markt. Dit product bepaalt de standaard waar het gaat om schaalbaarheid, prestaties en meertalige mogelijkheden. Verder betekende de overname van gForce Systems dat we onze e-learning-oplossingen konden uitbreiden met snelle content-management en -distributie. Daardoor kwamen we tegemoet aan de toenemende vraag bij grote bedrijven naar manieren om tijdgevoelige informatie snel samen te stellen en te verspreiden binnen de organisatie."

De brutomarge in het vierde kwartaal bedroeg 60 procent, ten opzichte van 44 procent in hetzelfde kwartaal van 2000. In het derde kwartaal van 2001 was de brutomarge 46 procent. De groei van de brutomarge is toe te schrijven aan een hogere omzet in licenties en een productiviteitsstijging op het gebied van dienstverlening. De pro forma bedrijfskosten in het vierde wartaal van 2001 bedroegen $14,3 miljoen dollar, een afname van 6 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2001. Deze afname was gedeeltelijk toe te schrijven aan lagere arbeidskosten op het terrein van verkoop, marketing en administratieve activiteiten. Docent investeerde meer in Research & Development.

Docent sloot het jaar af met een balans van $62,8 miljoen dollar in contacten en investeringen. In het vierde kwartaal kocht het bedrijf 295,100 gewone aandelen terug voor een bedrag van circa $667.000. Overige hoogtepunten Nieuwe klanten - In geheel 2001 werden 154 nieuwe klanten bediend, waaronder Avaya, BP, COUNTRY Insurance and Financial Services, Elder-Beerman, EMC, France Telecom, Nielsen Media Research, Seagate Technology en SNCF French Railway.

Uitbreiding van de consulting- en integratiepartnerstrategie – Docent breidde haar overeenkomst met Accenture uit en sloot nieuwe overeenkomsten met PricewaterhouseCoopers, Cap Gemini Ernst & Young en Deloitte Consulting.
Sterkere aanwezigheid in specifieke markten - Docent heeft een klantenbestand met vijf van de zes grootste energie- en oliebedrijven, vier van de tien grootste financiële dienstverleners en vijf van de tien grootste telecommunicatiebedrijven. 183 klanten live op het Docent-platform - In het vierde kwartaal gingen acht nieuwe bedrijven live met Docent Enterprise, waaronder Credit Union National Association, Eaton Corporation, e-peopleserve, Swiss Post, Tellabs en U.S. Cellular. Meer dan 7.200 cursussen op het Docent-platform - Sinds het begin van 2001 is het aantal beschikbare cursussen op het Docent Platform verdubbeld naar 7.200.

Docent, Inc.
Docent, Inc. is wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van e-learning-software aan Global 2000-ondernemingen. Docent biedt bedrijfsvoordelen voor ondernemingen door de juiste kennis te leveren aan de
juiste persoon op het juiste moment. Docent Enterprise omvat de bekroonde Docent Learning Management Server, Docent Content Delivery Server, Docent Outliner en Docent Mobile, en biedt een complete infrastructuur voor het ontwikkelen, testen, leveren, beheren en meten van e-learning.

Het klantenportfolio bestaat uit meer dan 250 bedrijven, waaronder 50 van de Fortune 500. Wereldwijde systeemintegratiepartners van Docent zijn onder andere Accenture, Deloitte Consulting, Hewlett-Packard en PricewaterhouseCoopers. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Mountain View (Californië, VS) kantoren in de Verenigde Staten, Europa en het Aziatisch gebied. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.