Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-01-2002 | Article Rating | (1) reacties

Docent levert e-learning-oplossing aan retailgigant B&Q

Maarssenbroek, 31 januari 2001 - Docent, Inc. (Nasdaq: DCNT), leverancier van e-learning-oplossingen, is door het Britse B&Q geselecteerd als leverancier van haar complete e-learning-omgeving. B&Q is de grootste doe-het-zelf retailer in het Verenigd Koninkrijk en maakt deel uit van de Kingfisher Group, de grootste Europese keten voor tuinproducten en gereedschappen.

Na een succesvolle implementatie bij B&Q biedt het Docent-platform nu aan 28.000 gebruikers in 310 verschillende vestigingen een e-learning-omgeving met een introductiecursus over elektronisch leren, en cursussen over gezondheid, veiligheid, en de basisprincipes van informatietechnologie. Dankzij deze opleidingen kunnen de medewerkers van B&Q de tevredenheid verhogen van de meer dan drie miljoen klanten die wekelijks een vestiging bezoeken.

B&Q, dat bekendstaat om haar hoge percentage oudere (50+)medewerkers, heeft gekozen voor Docent vanwege het gebruiksgemak, het makkelijk navigeren en de intuïtieve gebruikersinterface. Het was voor B&Q van groot belang dat haar medewerkers snel zouden wennen aan een winkelomgeving die in toenemende afhankelijk is van informatietechnologie. De reacties van de medewerkers van B&Q op het Docent-systeem zijn inmiddels zeer positief. "Maar drie muisklikken en je hebt al toegang tot de verschillende cursussen", is een veelgehoorde reactie van de gebruikers.

"Docent Enterprise hoefde nauwelijks aangepast te worden aan de huisstijl van B&Q. Het is een sterk schaalbaar platform waardoor de roll-out naar onze 28.000 medewerkers snel kon plaatsvinden", zegt Adrian Jones, eTraining Manager bij B&Q. "We hebben al aanmerkelijke kostenbesparingen kunnen realiseren doordat trainingsmodules sneller gemaakt konden worden en doordat medewerkers zich beter toegerust voelen. Dit zijn nog de onmiddellijke voordelen. Op de middellange termijn zal de klanttevredenheid toenemen, omdat onze medewerkers beter opgeleid zijn om de klanten te bedienen."

Volgens Dave Ellet, bestuursvoorzitter en CEO van Docent, toont de keus van B&Q aan dat in-store training en loopbaanontwikkeling op basis van het Docent-platform de productiviteit en klanttevredenheid verhoogt. "Docent Enterprise is vanaf de basis ontwikkeld om te dienen als schaalbaar en makkelijk inzetbaar platform dat aangepast kan worden aan een brede reeks van vaardigheden en ervaring."

Docent, Inc.
Docent, Inc. is wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van e-learning-software aan Global 2000-ondernemingen. Docent biedt bedrijfsvoordelen voor ondernemingen door de juiste kennis te leveren aan de juiste persoon op het juiste moment. Docent Enterprise omvat de bekroonde Docent Learning Management Server, Docent Content Delivery Server, Docent Outliner en Docent Mobile, en biedt een complete infrastructuur voor het ontwikkelen, testen, leveren, beheren en meten van e-learning.

Het klantenportfolio bestaat uit meer dan 250 bedrijven, waaronder 50 van de Fortune 500. Wereldwijde systeemintegratiepartners van Docent zijn onder andere Accenture, Deloitte Consulting, Hewlett-Packard en PricewaterhouseCoopers. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Mountain View (Californië, VS) kantoren in de Verenigde Staten, Europa en het Aziatisch gebied. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Maarssenbroek.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

e-Learning.nl
Van e-Learning.nl | 25-07-2013
test
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.