Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-01-2002 | Article Rating | (0) reacties

Extra geld voor veilig gebruik van ict op school

Minister Hermans stelt scholen dit jaar eenmalig 20 gulden extra per leerling beschikbaar voor de verdere invoering van informatie- en communicatietechnologie in het onderwijs. Het geld is bestemd voor scholen in het primair, voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. In totaal gaat het om 60 miljoen gulden. De minister maakte dit vandaag bekend tijdens een bezoek aan de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur waar een symposium was over vijf jaar ict op school.

De 20 gulden komt bovenop de 161 gulden die scholen nu per leerling krijgen voor ict. Het extra geld kan gebruikt worden voor beveiliging van het netwerk en voor filtering van de inhoud. Scholen kunnen individueel bepalen of en hoe ongewenste internetsites worden geweerd binnen de school. Dit kan door de aanschaf van een contentfilter. Om scholen te ondersteunen bij de keuze van een filter is op kennisnet de site http://veilig.kennisnet.nl geopend. Een site die scholen informatie biedt over het hoe, wat en waarom van deze filters. De school kan zo zelf op basis van zijn onderwijsvisie, levensovertuiging of andere overwegingen een passend pakket kiezen.

Net als vorig jaar heeft minister Hermans structureel meer geld uitgetrokken voor ICT. Dit betekent dat de bedragen per leerling in het kader van het plan;"Onderwijs on line" omhoog gaan. Zie onderstaande tabellen. In deze bedragen is ook het bedrag per leerling voor het gebruik van kennisnet verwerkt: respectievelijk fl. 24,25 voor het PO en fl. 23,- voor het VO.

Primair onderwijs
Voor de berekening van het totaalbedrag voor het gebruik van kennisnet worden alleen de leerlingen uit de bovenbouw meegeteld.



Voortgezet onderwijs



Voor leerlingen met een lichamelijk of zintuiglijke handicap kan het bedrag per leerling met 38% worden verhoogd. Dit geldt overigens niet voor het gedeelte dat betrekking heeft op kennisnet.

Meer informatie: Maurits Huigsloot (0348-405271) Mhuigsloot@vosabb.nl of Martien Branderhorst (0348-405222) Mbranderhorst@vosabb.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.