Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-01-2002 | Article Rating | (0) reacties

Essentiële business vaardigheden nu eenvoudig achter het bureau of thuis te leren

Amsterdam, 8 januari 2002 - NETg kondigt aan dat haar Business & Professional Development (BPDL)-reeks e-Learning cursusmateriaal nu beschikbaar is in kleine modules van 30 minuten. Dit is mogelijk geworden dankzij uitbreidingen van de content architectuur. Dit betekent een doorbraak in persoonlijke vaardigheidstrainingen. Dankzij de toegenomen flexibiliteit krijgen meer medewerkers de kans om belangrijke vaardigheden te leren, zoals management en communicatie. Bovendien bevatten de BPDL-leertrajecten van NETg meer nieuwe innovaties, zoals video, on-the-job ondersteuningstools en uitgebreide simulaties. De simulaties weerspiegelen de zakelijke omgeving waarin deze vaardigheden ook echt gebruikt zullen worden en voorziet cursisten van een hoog interactieve en uitdagende leerervaring.

Met het succes van e-Learning voor het aanleren van IT-vaardigheden, is er een groeiende behoefte aan hoge kwaliteit e-Learning oplossingen voor sociale en professionele vaardigheden, de zogenoemde soft skills (de vraag naar soft skills zal in 2004 op hetzelfde niveau liggen als naar IT skills en is goed voor een bedrag van 17 miljoen dollar, IDC mei 2000). NETg wil aan deze vraag tegemoet komen en zich hier verder op toeleggen. Het bedrijf heeft daarom voor haar gebruikers en partners de BPDL-reeks uitgebreid met een nieuwe gelokaliseerde e-Learning content, rekening houdend met lokale culturen. Hieronder vallen onder andere presentatietraining, managing performance, team participatie, interpersoonlijke communicatie en time management vaardigheden.

Echte omgevingsscenario`s voor effectief leren
NETg heeft haar BDPL e-Learning trajecten ontwikkeld om daarmee een virtuele omgeving te creëren waarin cursisten ervaring kunnen opdoen met situaties in zakelijke contacten. De onderwijsfilosofie van NETg is er altijd op gericht om cursisten in een echte situatie te plaatsen, dus mensen leren door actieve participatie. De inhoud van BPDL bevat een groot aantal simulaties, die zijn voorzien van personen met karaktereigenschappen en echt geheugen waardoor iedere interactie realistisch lijkt. De e-Learning content bevat ook echte consequenties na verkeerde beslissingen waar de cursist moet zien uit te komen. Hierdoor worden de studenten in een realistische omgeving geplaatst met scenario"s die uitdagen en tegelijk motiveren, waardoor ze echt leren van hun fouten.

Uitstekende niveau van aanpassing
Vanwege een uniek modulaire content-architectuur, die wordt gebruikt bij de ontwikkeling van NETg`s BPDL-content, kunnen bedrijven hun e-Learning trajecten aanpassen aan de behoeften van hun bedrijf en individuele werknemers. Met de zogenoemde Course Enhancement Tool, kunnen training managers bedrijfslogo"s en specifieke leerstof van het bedrijf toevoegen. Verder vormen de `job aids` extra referenties die geprint kunnen worden om als geheugensteun tijdens het werken te kunnen gebruiken.

Gelokaliseerde e-Learning oplossingen
NETg hecht er veel belang aan, dat haar BPDL e-Learning content dusdanig is ontworpen zodat bepaalde landgebonden verschillen in het zakendoen kunnen worden veranderd. De content is ontworpen in het state-of-the-art research en development-centrum in Limerick (Ierland). Daar wordt omvangrijk onderzoek gedaan om er zeker van te zijn dat in de BPDL-oplossingen rekening wordt gehouden met alle lokale culturele verschillen in vaardigheden, maar ook met het effectief overbrengen daarvan.

"Sociale en communicatieve vaardigheden krijgen vaak een lagere prioriteit, omdat ze niet belangrijk genoeg worden geacht in vergelijking met praktische vaardigheden, zoals tekstverwerking, die essentieel zijn", zegt Nige Howarth, vice president of international marketing bij NETg. "Nu kunnen mensen sociale en communicatieve vaardigheden leren in sessies van 30 minuten. Bedrijven kunnen hun personeel daardoor veel sneller ontwikkelen in deze zeer belangrijke disciplines en zullen van mening zijn dat het personeel meer vaardigheidstrainingen op dit gebied moet doen. Het geeft bedrijven ook de mogelijkheid om dergelijke trainingen aan te bieden tegen lagere kosten en met minder onderbrekingen op een werkdag."

Het nieuwe beschikbare cursusmateriaal in de nieuwe architectuur is onder andere: Presentatietraining, Faciliteren, Managing performance, Teamparticipatie, Excellent in service, Interpersoonlijke communicatie en Time management.

De BDPL-cursus van NETg `Coaching: Applying the Coaching Process` werd onlangs geselecteerd als één van de Top 10 trainingsproducten in 2001 door HR Executive Magazine in de Verenigde Staten.

Over NETg
NETg, onderdeel van Thomson Learning, is een toonaangevend ontwikkelaar van strategische leeroplossingen. Sinds de oprichting in 1969 combineert NETg leren en technologie tot een leeromgeving dat het behalen van bedrijfskritische leerdoelstellingen nastreeft. Het portfolio van NETg bestaat uit ruim 1.300 cursustitels en sluit ondersteunende diensten in als coaching, mentoring en de leeromgeving XtremeLearning, gericht op IT professionals en kantoorpersoneel. Verder biedt NETg tools voor het migreren van leren met de werkplek en het op maat maken van opleidingstrajecten. De e-Learning content, services, support en architectuur zijn beschikbaar in dertien talen en zijn afgestemd op de lokale cultuur. Ruim 4.000 organisaties wereldwijd, zoals Cap Gemini Ernst & Young, ABN AMRO, AT&T, etc. hebben een e-Learning oplossing van NETg geïmplementeerd om hun IT- en kantoorpersoneel optimaal te laten presteren.

NETg onderscheidt zich van andere IT trainings producenten door het unieke onderwijsmodel van haar leercontent, de Skill Builder architectuur en de onafhankelijke modulen -NETg Learning Objects (NLOs). Deze modulaire benadering tot de technologiegebaseerde opleiding van NETg biedt een relevante, doelgerichte en flexibele leerervaring die gebruikers in staat stelt te leren waar en wanneer zij willen. De combinatie met toegewijde service en support, strategisch partners en architectuur biedt een bedrijfsspecifieke leeromgeving voor het behalen van meetbare zakelijke resultaten.

Binnen NETg`s geïntegreerde online leeromgeving XtremeLearning, kunnen studenten interactief met een docent en andere cursisten communiceren en gebruik kunnen maken van ruim 75.000 NLO`s. Deze eindbestemming voor het opdoen van kennis en vaardigheden is onlangs door Forbes Magazine uitgeroepen tot `Best of the Web` in de categorie Corporate Trainings.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.