Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-01-2002 | Article Rating | (0) reacties

Whizzdom B.V. brengt unieke oplossing op de Europese markt middels een strategisch partnership met het Zweedse Lecando A.B.

Hilversum, 3 januari 2002 - Whizzdom, een toonaangevende web-based solution provider - is onlangs een strategisch partnership aangegaan met het Zweedse Lecando. Lecando houdt zich bezig met de technologische ontwikkeling vanhaar platform voor web-based trainingen en opleidingen.

Middels deze alliantie is Whizzdom in de gelegenheid een uniek nieuw product op de Europese markt te brengen, dat Whizzdom Enterprise Server heet. Het is geschreven in Java en het draait op Linux, UNIX met Oracle, Solid en andere relationele databaseservers. Tevens maakt het gebruik van open standaarden zoals XML, SOAP, JDBC en CORBA om zodoende naadloos op bestaande systemen aan te sluiten en ermee te communiceren. Hiermee is de complete oplossing meetbaar, veilig en direct te integreren in externe systemen.

Naast de reeds bestaande toepassingen van Whizzdom - die volledig op Microsoft-software zijn gebaseerd met een SQL-databaseserver - kan het bedrijf zich met deze laatste nieuwe aanvulling een allround solution provider noemen, die geen technologische beperkingen kent.

Whizzdom gelooft in strategische partnerships op verschillende deelgebieden binnen haar werkterrein. Belangrijk is dat bedrijven beschikken over complementaire, hoogwaardige technologie, content en support om de kwaliteit van de totaaloplossingen blijvend te garanderen.

"Lecando biedt Whizzdom de mogelijkheid tot het bieden van een technologisch platform voor allerlei soorten trainingen en kennismanagementbeheer, onafhankelijk van het achterliggende technologische operating-systeem, de database of applicationserver. Hiermee is volledige flexibiliteit gewaarborgd voor de content provider om trainingen en cursussen op maat aan te bieden", zegt Joggie Taute, Managing Director van Whizzdom.

"Wij zien een groot voordeel in deze samenwerking met Whizzdom, aangezien zij een goede reputatie en ervaren verkoopkennis heeft binnen de Europese markt. Bovendien heeft Whizzdom een imposant cliëntenbestand dat door deze samenwerking alleen nog maar groter zal worden", zegt Johan Lins, Vice-President International Operations van Lecando.

De filosofie van Whizzdom is er altijd op gericht de eindgebruiker het heft in handen te geven, zodat het platform naar eigen inzicht kan worden beheerd, gebruikt en aangevuld waar en wanneer dit gewenst is. Lecando ondersteunt web-based trainingen met krachtige instrumenten voor communicatie, management en het creëren van trainingen en opleidingen. Gezamenlijk zullen Whizzdom en Lecando hun expertise binnen de Europese markt gebruiken en vergroten.

Whizzdom B.V.
Whizzdom is een leidinggevende Nederlandse web-based solutions provider met producten als Learning Management System (LMS), Knowledge Management System (KMS), Assessment & Survey en Competence-Based Management. Met succes zijn systemen geïmplementeerd bij onder andere de Universiteit Nijenrode, Oxford University, Templeton College, ISS, IP GlobalNet, Ingenio, Info Opleiders, de Creyf`s Group (met partijen zoals Schoevers Bedrijfsopleidingen en Content Uitzendbureau), Bloemenveiling Aalsmeer, Bank Nederlandse Gemeenten, Loyens & Loeff en verschillende ministeries.

Zie meer Corporate Profile Whizzdom

Lecando A.B.
Lecando is een IT-softwarebedrijf met het hoofdkantoor in Zweden. Lecando heeft een onafhankelijk operating-systeem ontwikkeld, dat verschillende applicaties en oplossingen biedt ter ondersteuning van web-based trainingen en communicatie met het Internet als vertrekpunt. Lecando werkt voor verschillende partijen binnen de handel en industrie, de publieke sector en de academische wereld.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.