Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Drillster | 21-06-2017 | Article Rating | (0) reacties

Let's fight the Summer Slide

Let's fight the Summer Slide

De zon schijnt weer volop. Binnenkort kunnen we de dagelijkse sleur weer doorbreken en genieten van onze vakantie. Maar pas op: wist je dat tijdens de zomerperiode je kennis en kunde afnemen? Dit wordt de Summer Slide genoemd. Download de Drillster app op je telefoon of tablet en bestrijd zo de Summer Slide.

De Summer Slide is de terugval van kennis tijdens de zomervakantie. In 1906 werd hier door William F. Wright (New York, USA) al onderzoek naar gedaan. Wright vond bewijs voor het feit dat tijdens de zomerperiode het equivalent van 1 maand kennisopbouw ongedaan wordt gemaakt.

Vervolgens zijn er 6 weken studie nodig om de verloren kennis weer bij te spijkeren.  Toch zijn er slechts 2 tot 3 uur studie per week voor nodig om de Summer Slide te voorkomen. Dus regelmatig oefenen tijdens de vakantie voorkomt de afname van je opgedane kennis en kunde.

Maar toch. Een paar maanden niet studeren mag dan wel het geheugen vervagen, maar het doorbreken van de dagelijkse routine en het tijd doorbrengen in de buitenlucht is goed voor je vitaliteit en dat blijkt het geheugen juist weer effectiever te maken. Dus wat is wijsheid?

We helpen je een handje. Met Drillster leer je meer in minder tijd en hetgeen je geleerd hebt wordt langer onthouden. Zorg dat je voor je vakantie begint leerdoelen instelt op je drills. De Drillster app stuurt je dan een notificatie net voordat belangrijke kennis weg dreigt te zakken. Makkelijker leren, beter onthouden en nu dus ook nog een betere zomervakantie.

Drillster bestrijdt de Summer Slide zodat je optimaal kunt genieten van de zomervakantie. We wensen je vast een hele mooie zomer.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.