Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-05-2017 | Article Rating | (0) reacties

Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek

Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek

Op 27 juni is op UvA Science Park in Amsterdam een miniconferentie over gamification en gamedidactiek. Bedoeld om docenten meer kennis en ervaring te geven over het toepassen van gamemechanieken in de les.

De bijeenkomst bestaat uit één lezing en twee workshops. Jan Willem Huisman - creatief directeur bij IJsfontein - besteedt in zijn lezing aandacht aan het ontwerpproces van spellen en de technieken die hij gebruikt om spelers te motiveren.

Martijn Koops is lerarenopleider aan de Hogeschool Utrecht en gebruikt al jaren game-mechanieken in de cursussen die hij geeft. Hij is oprichter van de website learninggames.nl en auteur van het onlangs verschenen boek Gamedidactiek. In zijn workshop gaat hij met de deelnemers bekijken welke lessen of lesonderdelen geschikt zijn om te gamificeren en waarom je dit zou doen. Vervolgens gaan de deelnemers gestructureerd hun eigen les ontwerpen.

Sander Bons - afgestudeerd scheikundedocent maar inmiddels ondernemer - is oprichter van eindexamensite.nl. Daarnaast ontwikkelt hij methodes voor de bètavakken. Daarbij gebruikt hij technieken van serious games. In deze workshop laat hij ervaren hoe hij deze methodes ontwikkelt en hoe lessen interactief en meeslepend kunnen worden vormgegeven.

De miniconferentie begint om 16 uur en duur tot 20 uur.

Het programma staat online.

Kosten niet Bètapartners: €35-,

Bron: onderwijsnieuwsdienst.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

29-08

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning

Door: Marcel de Leeuwe (redactie)
30-08

VU stapt optimistisch over naar Canvas

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.