Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-05-2017 | Article Rating | (0) reacties

Infographic en Data Visualisatie

Infographic en Data Visualisatie

Infographics zijn populair. Dat merken we als redactie aan de mate waarin deze worden gelezen. Of moeten we zeggen: bekeken? Hoe dan ook, we leven in een beeldcultuur, plaatjes doen het gewoon goed. Maar is elk plaatje meteen een infographic? En is elke vertaling van gegevens naar beeld meteen een infographic? Kayla Darling legt op het weblog blog.visme.co uit wat de overeenkomsten en de verschillen zijn. Of beter, ze laat zien dat er vier verschillende manieren zijn om gegevens te visualiseren. Ze schrijft:

"..there are four different types of information graphics: declarative, conceptual, exploratory and data-driven. In order to find out where a particular graphic lies, you need to ask yourself two questions:

 

- Is the information I have conceptual or data-driven?

-  Am I declaring something or exploring something?

 

If you answered either “conceptual” or “data-driven” to the first question and “declaring something” to the second, then you’re probably dealing with an infographic .."

Onderstaande overzicht vind je op haar weblog.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

29-08

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning

Door: Marcel de Leeuwe (redactie)
30-08

VU stapt optimistisch over naar Canvas

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.