Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-05-2017 | Article Rating | (0) reacties

Infographic: Growth or Fixed Mindset

Infographic: Growth or Fixed Mindset

Zie je vooral mogelijkheden of zie je beperkingen? Vermijd je uitdagingen of spring je er het liefst bovenop? Het zijn twee van de acht verschillen tussen mensen met een growth en een fixed mindset. Althans, volgens de infographic op de site van GlobalDigitalCitizen.org. Meestal is de werkelijkheid nooit zo zwart-wit. Iemands instelling wordt over het algemeen mede door de situatie en/of de omgeving bepaald. Denk aan de discussie over leerstijlen. Daar waar Kolb lijkt uit te gaan van redelijk vaststaande voorkeuren van lerenden, liet het onderzoek van Jan Vermunt zien dat de gehanteerde leerstijl vooral ook wordt bepaald door situatie en omgeving.

Hoe dan ook, zo'n infographic is interessant voor zelfonderzoek. Waarbij enig wishfull thinking ongetwijfeld de kop zal opsteken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

29-08

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning

Door: Marcel de Leeuwe (redactie)
30-08

VU stapt optimistisch over naar Canvas

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.