Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 19-04-2017 | Article Rating | (0) reacties

Impressie 'Agile leren en innoveren' #NLE2017

Impressie 'Agile leren en innoveren' #NLE2017 Gisteren vond in Den Bosch onder bovenstaand motto editie 2017 van de Next Learning plaats. Redactielid Wilfred Rubens heeft op zijn weblog een uitgebreide impressie geschreven van de onderdelen die hij heeft bijgewoond. 


Wilfred gaat kort in op de opzet en de vijf themalijnen. Verder vat hij de keynotes van Donald Clark, Hans Bakker en Karl Raats samen.  Clark is met name ingegaan op de zegeningen van kunstmatige intelligentie (AI). AI kan volgens hem leren effectiever en efficiënter maken, bijvoorbeeld doordat chatbots veelgestelde vragen kunnen beantwoorden of papers automatisch kunnen nakijken. AI heeft volgens Clark niet de tekortkomingen van het menselijk brein. 

Hans Bakker meende dat de HRD-functie onvoldoende inspeelt op grote veranderingen waar organisaties mee te maken hebben, als gevolg van digitalisering. 


Karl Raats nuanceerde op zijn beurt, en op een originele manier, de zegeningen van technologische ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie. Het menselijk brein is op bepaalde terreinen slimmer dan AI. Denk daarbij aan interpretaties van interacties. Hij wees ook op de 'paardenkont' van organisaties. Dat is een metafoor voor werkwijzen die niet ter discussie worden gesteld omdat we iets al jaren op een bepaalde manier organiseren. Niemand weet waarom, en niemand vraagt zich af waar het vandaan komt. Wat doen we al jaren op die manier? (de breedte van de rails is via via via afgeleid van de breedte van een paardenkont, al weet bijna niemand dat meer).

Verder schrijft Wilfred over een leermanagement systeem van de 'next generation' en over een concrete toepassing van werkplek leren: zorgprofessionals krijgen op de werkplek een soort assessment.

Meer lezen?
Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.