Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-04-2017 | Article Rating | (0) reacties

Spelenderwijs beter boekhouden

Spelenderwijs beter boekhouden

Wat doe je als aanbieder van software, als je ziet dat je gebruikers de beschikbare functionaliteiten maar voor een deel gebruiken. Hoe verleid je hen om het pakket optimaal te gebruiken? Vooral aanbieders van software as a service (SAAS) hebben daar last van. Want als een afnemer te weinig toegevoegde waarde meent te krijgen, is een abonnement gemakkelijk opgezegd.

Software-ontwikkelaar Informer besloot daarom gamification in te zetten om de gebruikers van het boekhoudprogramma InformerOnline te stimuleren nieuwe functies te ontdekken. Gamification is het toepassen van technieken en denkwijzen uit games in niet-game omgevingen. Steeds meer bedrijven zetten gamification in om bepaald gedrag te stimuleren. Vanuit de gedachte: mensen houden van spelletjes. 

Afgelopen Pasen konden gebruikers van InformerOnline op zoek gaan naar verstopte paaseieren. Bedoeld om de gebruikers de functionaliteiten van het pakket te laten ontdekken. Gebruikers ‘spelenderwijs’ laten kennismaken met nieuwe functies mag dan fun zijn, het is uiteindelijk bedoeld om hen sneller te laten boekhouden.

Bron: Emerce


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.