Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-03-2017 | Article Rating | (0) reacties

Reactie NRTO op SER-advies

Reactie NRTO op SER-advies

De NRTO kan zich vinden in het advies van de SER ‘Leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan een advies over postinitieel leren’ dat op 29 maart 2017 is verschenen. 
 
De SER is van mening dat werkenden en werkzoekenden zelf aan de slag moeten met een Leven Lang Ontwikkelen. Hiervoor krijgen zij een aantal instrumenten aangereikt zoals een ontwikkelrekening, EVC, laagdrempelige ondersteuning bij het maken van keuzes in loopbaan en opleiding. De SER pleit daarbij voor trekkingsrechten voor al het overheidserkend onderwijs, publiek en privaat.
 
Werkenden en werkzoekenden moeten meer gestimuleerd en gefaciliteerd worden om het heft in eigen hand te nemen en invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van hun loopbaan en werkzekerheid. De adviezen die worden gegeven in het SER Advies leggen de regie bij de werkende, werkzoekende zelf. ‘Het SER advies sluit daarmee uitstekend aan bij het aanbod‘Naar een ontwikkelingsgerichte arbeidsmarkt Aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen’ van ABU, Cedris, OVAl en de NRTO. Zie eerder bericht Arbeidsmarktscan voor betere inzetbaarheid.


Het rapport Leven Lang Ontwikkelen staat online.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.