Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-03-2017 | Article Rating | (0) reacties

Reactie NRTO op SER-advies

Reactie NRTO op SER-advies

De NRTO kan zich vinden in het advies van de SER ‘Leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan een advies over postinitieel leren’ dat op 29 maart 2017 is verschenen. 
 
De SER is van mening dat werkenden en werkzoekenden zelf aan de slag moeten met een Leven Lang Ontwikkelen. Hiervoor krijgen zij een aantal instrumenten aangereikt zoals een ontwikkelrekening, EVC, laagdrempelige ondersteuning bij het maken van keuzes in loopbaan en opleiding. De SER pleit daarbij voor trekkingsrechten voor al het overheidserkend onderwijs, publiek en privaat.
 
Werkenden en werkzoekenden moeten meer gestimuleerd en gefaciliteerd worden om het heft in eigen hand te nemen en invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van hun loopbaan en werkzekerheid. De adviezen die worden gegeven in het SER Advies leggen de regie bij de werkende, werkzoekende zelf. ‘Het SER advies sluit daarmee uitstekend aan bij het aanbod‘Naar een ontwikkelingsgerichte arbeidsmarkt Aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen’ van ABU, Cedris, OVAl en de NRTO. Zie eerder bericht Arbeidsmarktscan voor betere inzetbaarheid.


Het rapport Leven Lang Ontwikkelen staat online.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.