Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 08-03-2017 | Article Rating | (0) reacties

Komt de modulair opgebouwde digitale leeromgeving er eindelijk aan?

Komt de modulair opgebouwde digitale leeromgeving er eindelijk aan? Er wordt al vele jaren gesproken en geschreven over een digitale leeromgeving die bestaat uit verschillende met elkaar geïntegreerde componenten. Eindelijk krijgt dit concept ‘handen en voeten’.

Een dergelijke leeromgeving moet instellingen in staat stellen om de verschillende modellen voor blended learning en online leren te faciliteren, en flexibel onderwijs voor een scala van doelgroepen vorm te helpen geven. 

Ik was gisteren bij een drukbezochte bijeenkomst van SURF over dit onderwerp. Daar werd onder meer een pilot omgeving gedemonstreerd. Dankzij standaarden zoals LTI, xAPI en OOAPI is het mogelijk om verschillende applicaties met elkaar te integreren. De komende tijd kunnen IT-ers, onderwijskundigen en instellingen met deze omgeving experimenteren. SURF heeft leveranciers opgeroepen om hun applicaties geschikt te maken voor deze proeftuin.

In een meer uitvoerige blogpost concludeer ik dat het een goede zaak is dat een volgende stap is gezet in deze richting. Tegelijkertijd concludeer ik dat het nog enkele jaren zal duren voordat een dergelijke omgeving grootschalig kan worden ingezet.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.