Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Infolearn | 24-02-2017 | Article Rating | (0) reacties

De werkplek als leeromgeving

De werkplek als leeromgeving

Infolearn is gecertificeerd voor de ‘5 Moments of Need’ methodologie van Bob Mosher en Conrad Gottffredson. Met deze methodologie kan een optimale leerstrategie ontwikkeld worden volgens het 70-20-10 model. De werkvloer is immers de beste leerplek en verantwoordelijk voor 70% van het uiteindelijke leerresultaat. Door van en met elkaar te leren en de werkvloer te benutten als leeromgeving ontstaat er een lerende organisatie waar leren en ontwikkelen continu centraal staan.


Flexibel en efficiënt leren


Flexibel en efficiënt leren neemt een steeds belangrijkere rol in binnen organisaties. Met de observatiemodule binnen NovioTalent is het zeer laagdrempelig om het 70-20-10 model vorm te geven en met name de 70 en 20 onderdelen. Zoals bijvoorbeeld het beoordelen en laten beoordelen van medewerkers op de werkvloer, van feedback te voorzien, ontwikkeling plaats te laten vinden en dit uiteindelijk ook direct vast te leggen binnen het portfolio van de medewerker. Door leren op de werkplek wordt automatisch de vertaalslag naar de praktijk gemaakt en wordt het zorgproces nauwelijks onderbroken; efficiënter kan (bijna) niet.


Observeren en registreren


Met de observatiemodule, onderdeel van het Novio Concept, worden alle vormen van leren op de werkvloer gefaciliteerd en geregistreerd. Met de observatie- en feedbackmodule kan de organisatie flexibel observatie- en feedbackformulieren maken, eventueel gebaseerd op een landelijk protocol, om leermomenten te creëren. De observatiemodule stimuleert het stellen van vragen en het geven van feedback met reflectie als gevolg. Bewust leren met de observatiemodule kan door medewerkers onderling worden gebruikt, maar kan ook worden begeleid door coaches-on-the-job. Omdat de observatie direct wordt opgeslagen als leermoment in het portfolio van de medewerker, is het resultaat meteen zichtbaar in de managementrapportages. Hierdoor is de organisatie nog beter in staat om de kwaliteit en haar dienstverlening te waarborgen.


Nu en in de toekomst


Infolearn blijft altijd op zoek naar interessante productinnovaties waarbij er een functionaliteit wordt gecreëerd die bevorderend is voor het leren en ontwikkelen binnen een organisatie. Dit zorgt ervoor dat het productportfolio constant in ontwikkeling is én dat de klant altijd voorzien wordt van een totaaloplossing omtrent leren en ontwikkelen. Nu en in de toekomst.


Nieuwsgierig geworden?

Heeft u behoefte aan meer informatie, heeft u inhoudelijke vragen of bent u nieuwsgierig naar een (vrijblijvende) presentatie? Neem een kijkje op http://www.novioconcept.nl of neem gerust contact op met ons via het telefoonnummer 024 - 360 20 36 of via info@infolearn.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.