Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van aNewSpring | 30-01-2017 | Article Rating | (0) reacties

Ger Driesen wordt Learning Innovation Leader bij aNewspring

Ger Driesen wordt Learning Innovation Leader bij aNewspring

Om klanten meer inspiratie te kunnen bieden over leren heeft aNewSpring Ger Driesen aangetrokken als Learning Innovation Leader. Veel opleiders merken dat de verwachting van de doelgroep verandert. Zij zijn op zoek naar nieuwe ideeën om de aansluiting te houden.  

aNewSpring wil hierin een actieve rol gaan spelen onder leiding van Ger. Zo zal hij klanten helpen met inspirerende content over leren in de vorm van advies, blogs, checklists en (online) evenementen. Ger zal bovendien actief zijn in learning communities om mee te sparren, te discussiëren en samen tot effectieve oplossingen en inzichten te komen.


Wat valt er te leren?

De Learning Innovation Leader (LIL) zal de ontwikkelingen op het gebied van leren in de gaten houden (Ger publiceert o.a. elke twee weken Ger’s learning notes). Hierbij geldt dat hij kritisch is op de uitkomst en het resultaat. Is er een nieuwe trend gaande, dan onderzoekt hij die en neemt hij de tijd om kritisch te kijken naar de trend. Hoe is dit toe te passen door opleiders en wat is de werkelijke betekenis voor leren? Daarbij is het van belang om patronen te herkennen. Welke concepten werken goed en wat kunnen we daarvan leren?  

 

Een brug slaan

Binnen het werkveld is er bovendien nog veel te winnen door van elkaar te leren. Welke learning journey maakt een deelnemer van een inburgeringscursus succesvol en wat zijn de overeenkomsten met de bijscholing van specialisten van een academisch ziekenhuis? Ger kan de brug slaan tussen technologie, concepten en toepassingen.


‘Ger heeft de ambitie om binnen de community mensen, ervaringen en vernieuwingen bij elkaar te brengen om het vakgebied learning & development op een hoger plan te tillen.’, vertelt Martèn de Prez, mede-eigenaar van aNewSpring. ‘Hij is ontzettend scherp als het gaat om de leerbehoefte. Wij denken vaak te snel in leeroplossingen terwijl Ger ons er op wijst dat we eerst moeten achterhalen voor welk probleem we een oplossing zoeken.’


Driesen: ‘Als je werkt als een learning & development professional heb je een van de mooiste banen met veel voldoening. Als beroepsgroep staan we voor stevige en mooie uitdagingen om nu en in de toekomst onze toegevoegde waarde te laten gelden. In mijn nieuwe rol wil ik daar graag samen met de community een bijdrage aan leveren.’


Lees hier het volledige interview met Martèn over de komst van Ger Driesen.

Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.