Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-01-2017 | Article Rating | (0) reacties

VO-raad: meer geld nodig

VO-raad: meer geld nodig

De VO-raad vindt het geld dat de ministeries van OCW en EZ vrijmaken, niet voldoende. Het gaat om 5,5 miljoen euro voor zo'n 800 schoollocaties die niet beschikken over een snelle internetverbinding. De VO-raad noemt het op haar website een 'doekje voor het bloeden'.

De raad schrijft: "De VO-raad is verheugd dat het kabinet snelle en toekomstvaste internetverbindingen in het funderend onderwijs belangrijk vindt en er geld voor vrij maakt. Tegelijkertijd is de VO-raad van mening dat het vrijgemaakte bedrag slechts een doekje voor het bloeden is. Eerder is in het kader van het Doorbraakproject namelijk berekend dat er minimaal 65 miljoen euro nodig is om alle scholen in het funderend onderwijs te voorzien van een snelle en toekomstvaste internetverbinding. Om het belang van deze internetverbindingen te onderstrepen, zette de VO-raad recentelijk nog samen met een aantal andere partijen zijn handtekening onder een manifest waarin onder andere gepleit wordt voor internet om op te bouwen."

Lees de volledige reactie op de site van de VO-raad.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.