Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 23-01-2017 | Article Rating | (0) reacties

LEARNTEC: overstap naar digitale leercultuur

LEARNTEC: overstap naar digitale leercultuur

De 25ste editie van LEARNTEC gaat op 24 januari van start. Eén keer per jaar wordt het wat slaperige Karlsruhe opgeschrikt door een invasie mensen, die onderwijs heel belangrijk vinden. Of het nu gaat om de verkoop van software, hardware of de nieuwste ideeën, het gaat allemaal over leren met ICT.

Van 24 tot 26 januari zijn er meer dan 250 exposanten uit 14 landen, die laten zien wat ze in huis hebben aan oplossingen. Centrale thema’s dit jaar zijn: Virtual reality, 3D-leeromgevingen, Mobiele leeromgevingen, individualisering door big data en learning analytics. Er worden meer dan 7.000 bezoekers verwacht, van wie een deel ook naar het congres gaat.

Het prettige aan LEARNTEC is dat er altijd veel aandacht is voor de relatie tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. In combinatie met Industrie 4.0 krijgt leren met IT meer aandacht dan ooit. Deze keer gaat het vooral over start-ups in de onderwijsbranche met elevator pitches, discussies waaraan ook Frauenhofer, het Cyberforum, de overheid (Baden-Württemberg) meedoen en prijzen die je kunt winnen  voor de beste nieuwe ideeën, oplossingen, toepassingen.

Sinds 4 jaar speciale aandacht voor ‘school@LEARNTEC’ over technologieën en methoden die het in scholen goed doen en wat er beter kan. Daarbij gaat het ook om 21st Century Skills en wat de digitale media eraan kunnen bijdragen, het uitproberen van alle mogelijke leerscenario’s en de ervaringen daarmee.

Hetzelfde geldt voor university@LEARNTEC, een platform waar het hoger onderwijs op de eerste plaats komt met vooral aandacht voor best practices en innovatie-perikelen in het onderwijs.  Meer hierover in ‘e-teaching.org’.

Naast de expositie is er het congres met de gebruikelijke keynotes, presentaties en workshops. Altijd aardig is dat presentatoren uit het onderwijs vaak verwijzen naar wat er over hun onderwerp te vinden is op de expositie. Onverdachte verwijzingen, die goed vallen bij met name de onderwijsmensen.

Een overzicht van het programma is online te vinden. Net als een animatie over wat er in die 25 jaar zoal te zien en te horen is geweest.

e-Learning.nl blijft er de hele tijd bij om u op de hoogte te houden!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.