Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-01-2017 | Article Rating | (0) reacties

UNESCO-leerstoel Open Education voor Kalz

UNESCO-leerstoel Open Education voor Kalz

Hoogleraar Marco Kalz heeft van de UNESCO de leerstoel Open Education toegekend kregen. Onderwijswetenschapper Kalz, in 2015 benoemd tot hoogleraar Open Education bij de faculteit Management, Science and Technology van de Open Universiteit, focust zijn leeropdracht op de eisen en effecten van open onderwijs en op de vraag hoe via MOOC’s grote maatschappelijke problemen kunnen worden opgelost. Kalz wil met de leerstoel het onderwijs toegankelijk maken met behulp van digitale technologie.

Vanuit de leerstoel die nu onder de paraplu van de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) valt, hoopt hij de sociale en culturele dimensie van zijn onderzoek uit te bouwen. “Zo hebben wij samen met het VN-Milieuprogramma (UNEP) een MOOC georganiseerd waaraan 6.500 mensen deelnamen rondom watervervuiling. Daaruit blijkt dat de awareness toeneemt, uit onderzoek dat ik dit jaar doe moet blijken of dat ook structureel is.” Bovendien hebben de deelnemers – afkomstig uit 200 landen – aan het eind van de cursus een actieplan uitgewerkt om in hun lokale en regionale context zaken te verbeteren.

Een andere pijler van het onderzoek van Kalz betreft Afrika. De educatieve middelen zijn binnen het continent zeer verschillend verdeeld, waaronder de technologische middelen om kennis met elkaar te delen. Kalz organiseert samen met partners in maart een symposium tijdens de Open Education Global Conferentie. Op 27 januari 2017 verzorgt de OU samen met de Nationale UNESCO Commissie een masterclass, waarin het werk van de leerstoel nader wordt geïntroduceerd.

Bron: ScienceGuide


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.