Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-01-2017 | Article Rating | (0) reacties

PO-Raad: laag btw-tarief online leren

PO-Raad: laag btw-tarief online leren

Het hoge btw-tarief voor online leren zet een hele generatie leerlingen in het basis- en voorgezet onderwijs op achterstand, vindt Simone Walvisch, vice-voorzitter van de PO-Raad. Samen met onder meer sectororganisatie VO-raad (voortgezet onderwijs) en ouderorganisaties presenteert is een manifest opgesteld, waarin wordt gevraagd om een btw-tarief van 6 procent op online leren. Het zou scholen 10 miljoen euro aan kosten schelen. Het lage btw-tarief van 6 procent geldt wel voor boeken, cd-roms en ander fysiek lesmateriaal, maar scholen betalen 21 procent btw over online lesprogramma’s.

In het manifest vragen de organisaties ook om snel internet voor alle scholen. ,,Sommige scholen werken nog steeds met een breedbandverbinding of internet via de kabel dat continu hapert.'' Walvisch vindt het onbegrijpelijk dat er niet meer geld wordt gestoken in ICT in het onderwijs. ,,We worden niet gezien als een sector die vooruit moet. Als mensen aan onderwijs denken, zien ze een romantisch beeld van een plattelandsschooltje voor zich. Daar moeten we vanaf.''

Bron: Algemeen Dagblad


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.