Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-01-2017 | Article Rating | (0) reacties

MarMOOC: Marokkaans e-learning-platform

MarMOOC: Marokkaans e-learning-platform

Marokkaanse instellingen en een aantal Europese universiteiten werken aan een Marokkaans e-learning-platform onder de naam MarMOOC. In eerste instantie wordt een dozijn MOOCs en SPOCs aangeboden, Massive and Open Online Courses respectievelijk Small Privat Online Courses. Rond onderwerpen als de wet, wetenschap, techniek, visserij, landbouw en gezondheid .

De start-up-kosten worden geraamd op 1 miljoen euro. De Marokkaanse en Europese belanghebbenden vergaderden op 12 en 13 januari in de Spaanse stad Vigo om de oprichting van MarMOOC te bespreken. De verwachting is dat het platform in 2019 online zal zijn.

Deelnemende instellingen zijn de Abdelmalek Essaadi Universiteit (Tetouan), Ibn Tofail Universiteit (Kenitra), Moulay Ismail Universiteit (Meknes), Ibn Zohr Universiteit (Agadir), Rabat International Universiteit en de privé-universiteit van Marrakech. Het Marokkaanse Ministerie van Hoger Onderwijs is ook bij het educatieve project betrokken.

Deelnemende universiteiten zijn de Universiteit van Vigo (Spanje), de Universiteit van Leon (Spanje), de Universiteit van Brussel (België), de Universiteit van Pierre-et-Marie-Curie (Frankrijk), het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm (Zweden ) en het Netwerk van Universiteiten van Europese hoofdsteden (Unica).

Bron: Nieuws.Marokko.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.