Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van aNewSpring | 08-12-2015 | Article Rating | (0) reacties

Blended Learning Kookboek

Blended Learning Kookboek Te veel opleiders ontwikkelen nog geen echte blended leertrajecten. En de opleiders die dat wel doen, kiezen vaak voor e-learning + (klassikale) training. Terwijl er binnen blended leertrajecten een heel breed scala aan krachtige combinaties van on- en offline leerinterventies mogelijk is!

Voor aNewSpring was dat – op een warme middag begin mei 2014 – de aanleiding tot een stevige brainstorm tussen Johannes Vinke en Martèn de Prez. Hun missie: opleidend Nederland helpen om zelf krachtige blended leertrajecten te ontwerpen.

Daarvoor zochten ze een metafoor, om de stappen voor een krachtige blend helder uit te leggen. Al dat overleggen maakte hen hongerig, wat hen op het idee bracht dat koken de perfecte metafoor zou zijn. De vorm werd een e-book, deze zijn eenvoudig gratis te verspreiden. Het doel is zo veel mogelijk opleiders te inspireren.

Het Blended Learning Kookboek
Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en Johannes Vinke heeft in de tussentijd samen met Martèn de Prez Het blended learning kookboek geschreven. Met de metafoor van koken als uitgangspunt, leggen zij uit hoe een opleider een creatief blended leertraject neer kan zetten.

Leerinterventies zijn omgedoopt tot ingrediënten, leerdoelen tot waar heb je trek in en social learning, gamification en adaptief leren zijn de kruiden om alles op smaak te brengen.

Het boek doorloopt de belangrijkste ontwerpstappen voor een blended leertraject, met als doel dat na het lezen van het boek, de lezer een grove schets heeft van hoe het blended leertraject eruit komt te zien.

Heb je trek in meer? Download dan Het blended learning kookboek en ontdek hoe jij jouw smaakvolle leertraject kunt ontwerpen! 

René Persoon is oprichter en eigenaar van aNewSpring
mail: rene@anewspring.nl, telefoon: 010 2447460.Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

15-04

Gepersonaliseerd leren heilige graa...

Door: Wilfred Rubens (redactie)
25-10

Kanttekeningen bij het monitoren va...

Door: Wilfred Rubens (redactie)
07-01

Opkomst Microlearning in business

Door: Let’s Learn!