Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 06-03-2024 | Article Rating | (0) reacties

Forbes’ selectie van de beste leermanagementsystemen van 2024

Leermanagementsystemen zijn al decennia in gebruik bij bedrijven, instellingen, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen voor het faciliteren van online en blended learning. Hun overlijden wordt regelmatig bekend gemaakt. Maar nog steeds worden ze wereldwijd intensief gebruikt. Forbes Advisor heeft een ranglijst van de beste negen LMS-en samengesteld.

Here's the digital art image representing a ranking of learning management systems, visualized through abstract and colorful icons.
DALL-E: Here’s the digital art image representing a ranking of learning management systems, visualized through abstract and colorful icons.

Vooropgesteld: het ziet er naar uit dat het Forbes Advisor Small Business team vooral gekeken heeft naar LMS-en die in de VS veel worden gebruikt. Zij stellen zelf dat er honderden LMS-en zijn om uit te kiezen, elk met eigen sterke en zwakke punten. Volgens eigen zeggen hebben zij beste opties voor een LMS voor kleine en middelgrote bedrijven geanalyseerd.

Zij beweren onafhankelijk te zijn, hoewel ze vergoedingen ontvangen van partners. Het Forbes Advisor Small Business team streeft echter naar onpartijdige ranglijsten en informatie met volledige redactionele onafhankelijkheid. Zij gebruiken productgegevens, persoonlijke tests, strategische methodologieën en deskundige inzichten voor hun advies.

Het team analyseerde 14 LMS-en aan de hand van 25 factoren zoals real-time rapportages, certificerings- en licentiemogelijkheden, opties voor gamification, mogelijkheden tot het verkopen van cursussen en de aanwezigheid van een gratis app, om een lijst te maken van de 10 beste LMS. Opvallend is dat maar 9 LMS-en zijn gepubliceerd. Bovendien is 14 LMS-en niet veel gezien het grote aantal beschikbare systemen in de VS. Het is ook niet duidelijk welke 5 LMS-en niet aanbevolen worden.

De beste leermanagementsystemen van 2024 zijn volgens deze analyse:

  1. CYPHER Learning: Beste qua gebruiksgemak
  2. TalentLMS: Beste voor kleine bedrijven
  3. Absorb: Beste voor grote bedrijven
  4. iSpring: Beste voor snelle ondersteuning
  5. Docebo: Beste voor grote ondernemingen
  6. D2L Brightspace LMS: Beste voor onderwijsgevenden
  7. Blackboard Learn LMS: Beste voor instellingen voor hoger onderwijs
  8. Canvas LMS: Beste voor Ivy League-scholen
  9. Moodle LMS: Beste open-source platform

Per LMS beschrijven zij waarom het Forbes Advisor Small Business team voor het desbetreffende LMS gekozen heeft, wie het zou moeten gebruiken en wat de voor- en nadelen zijn.

Opmerkelijk is dat binnen het onderwijs momenteel vooral Brightspace, Canvas en Moodle veel gebruikt worden (evenals itslearning in West-Europa). Alle drie worden aanbevolen, naast Blackboard, dat aanzienlijk marktaandeel heeft verloren in de afgelopen decennia (ten minste in de VS, Canada en West-Europa). Onderwijsinstellingen schieten dus niet heel veel op met deze lijst. Bovendien is een aanbeveling als ‘Canvas is het beste voor Ivy League-scholen omdat Ivy Leage-scholen Canvas gebruiken’ m.i. nogal vreemd.

Als het gaat om LMS-en voor bedrijven valt ook op dat grote namen ontbreken zoals CornerStone, Totara, Learning Pool of Degreed. Een aantal van deze LMS-en komt wel voor in de top 10 LMS-en van Graig Weiss. Check voor een meer Europees -of vooral Brits- perspectief de vergelijking van de Fosway Group.

Behalve de beschrijvingen van 9 aanbevolen LMS-en bevat het artikel informatie over de volgende onderwerpen:

  • Wat is een leermanagementsysteem?
  • Hoe kiest u een leermanagementsysteem?
  • Wat kost een leermanagementsysteem?
  • Methodologie
  • Conclusie
  • Veelgestelde Vragen
The post Forbes’ selectie van de beste leermanagementsystemen van 2024 first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: