Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 14-02-2024 | Article Rating | (0) reacties

Podcast The Learner’s Forecast van Anywise over blended learning

Anywise is initiatiefnemer van de podcast The Learner’s Forecast: Innovators on the Horizon. CEO Julien Jukema spreekt hierin met gastsprekers over relevante thema’s rond leren en innoveren. Onlangs sprak Julien met mij over blended learning.

3D render of an female adult learning listening to a podcast while traveling in a train on a dark blue background, digital art
DALL-E: 3D render of an female adult learning listening to a podcast while traveling in a train on a dark blue background, digital art

In deze Engelstalige podcast ga ik in op de mogelijke impact van (generatieve) AI op leren (o.a. voor het faciliteren van Socratische gesprekken), het toegenomen gebruik van multimedia (die eenvoudiger te produceren is), op blended learning als standaard manier van leren, en op ‘extended reality’.

Ook zijn we ingegaan op de invloed op Covid-19, en met name op wat we geleerd hebben rond online leren (wat te doen, en vooral ook niet te doen).

Julien vroeg nog naar een ander omslagpunt, naast de opkomst van generatieve AI en Covid-19. Wat mij betreft zijn dat de adoptie van internet zelf, de opkomst van sociale media (user generated content), de toegenomen aandacht voor didactiek (sinds ongeveer 2003) en massive open online courses (die de adoptie van online leren en blended learning hebben bevorderd).

Julien vroeg me ook waarom ik gepassioneerd ben over ’technology enhanced learning’. Luister maar zelf wat ik daarover te vertellen heb 😉
Tenslotte vroeg hij me ook wat ik docenten en opleiders zou adviseren hoe zich voor te bereiden op ontwikkelingen (o.a. investeer in digitale geletterdheid).

Hier is de podcast:

The post Podcast The Learner’s Forecast van Anywise over blended learning first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: