Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 18-12-2022 | Article Rating | (0) reacties

Infographic FCe Postbachelor opleiding e-Learning (gemaakt met Canva)

Goed nieuws! Vanuit FCe (stichting opgericht door Kessels & Smit) starten we weer met onze Postbachelor opleiding e-Learning. We starten op dinsdag 24 januari 2023 en ronden het traject af op 12 december 2023. We gaan gegarandeerd starten en hebben nog plek voor enkele deelnemers. Meer informatie en inschrijven doe je via de website van FCe.

 

Infographic maken met Canva

Al jaren gebruik ik de betaalde versie van Canva. Een hele fijne online tool om allerlei soorten visuele materialen te maken. Van simpele afbeeldingen voor bijvoorbeeld Open Badges, uitgebreide presentaties (met als je wilt een opname van jezelf) en zelfs eenvoudige video’s.

Waarom vind ik Canva zo fijn en waardevol?

  • Zonder veel voorkennis of digitale vaardigheden kun je met deze tool aan de slag.
  • Er zijn ongelofelijk veel vrij te gebruiken templates, foto’s en andere afbeeldingen, zeker als je de betaalde versie hebt. Dit zorgt ervoor dat je je geen zòrgen hoeft te maken over copyright.
  • De tool is in allerlei browsers te gebruiken én je kunt een app installeren op je laptop, smartphone of tablet.
  • Omdat de tool online gebruikt wordt is het zeer eenvoudig om met anderen samen te werken aan een project, dit kan op verschillende manieren.
  • Delen van de resultaten is op zeer veel manieren mogelijk. Je kunt het bestand downloaden als bijvoorbeeld pdf, png of mp4 maar je kunt ook de producten met een link delen zodat iemand hem online kan bekijken of je kunt resultaten ook embedden op je website of in je leeromgeving.
  • Je kunt bijna alle ontwerpen ook plaatselijk professioneel laten drukken op allerlei materialen en formaten.
  • Als je het deelt via de Canva site dan kan je ook de statistieken zien (hoeveel keren bekeken).
  • Met de gratis versie kun je al erg veel (o.a. meer dan 1 miljoen gratis foto’s gebruiken) en de betaalde versie maakt nog veel meer mogelijk. Voor 110 euro kun je de pro functies gebruiken of voor 140 euro kun je met een team aan je projecten werken. Voor non-for-profit organisaties is het gebruik van de pro-functionaliteit gratis.
  • Je kunt de functionaliteit nog verder uitbreiden door extra apps toe te voegen.

 

Fijne interface

Canva is erg gebruiksvriendelijk. Je doet alles in de browser en je kunt als basis prima starten met de sjablonen. In de gratis versie heb je al 250.000 sjablonen en in de betaalde versie loopt dit op tot 610.000.

Interface Canva

Heldere interface!

 

Infographic FCe Postbachelor opleiding e-Learning

Nadat ik de infographic heb gemaakt heb ik hem gedownload als PDF en PNG. Maar je kunt hem ook delen met een link naar Canva. De link staat nu ingesteld dat je de infographic alleen kunt bekijken maar je kunt hem dus ook openstellen zodat iemand de inhoud kan bewerken.

Maar embedden kan ook waardoor alle wijzigingen direct zichtbaar zijn. De afbeelding schaalt dan ook prima mee:

Groei met de FCe Postbachelor Opleiding e-learning door Marcel de Leeuwe


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: