Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 09-10-2023 | Article Rating | (0) reacties

Voorbeeld van een ambitieus microcredential programma

De University of Texas System heeft in samenwerking met Coursera een uitgebreid microcredential-programma gelanceerd. Hiermee willen de initiatiefnemers lerenden, docenten en overige medewerkers en alumni van de UT voorbereiden op de arbeidsmarktbehoeften van Texas, zonder dat dit de lerenden geld kost.

Certificaat
Foto: Nemo, Pixabay

Als onderdeel van de Texas Credentials for the Future-initiatief hebben nu meer dan 240.000 lerenden van negen UT-campussen toegang tot de Career Academy van Coursera. Dit platform biedt toegang tot meer dan 35 professionele certificaten op basisniveau van toonaangevende bedrijven zoals Google, IBM, Microsoft en Salesforce.

De microcredentials bieden volgens het nieuwsbericht een brede opleiding en specifieke vaardigheden. Deelnemers zouden hiermee een voorsprong krijgen op de arbeidsmarkt. De helft van de Texanen blijkt niet de vereiste opleiding te hebben voor banen die een postsecundaire kwalificatie vereisen, terwijl 60% van de banen in Texas hoger onderwijs vereist. Onderzoek van Strada en Gallup laat ook zien dat volwassenen die zowel een diploma als ‘credential’ hebben, aantrekkelijkere kandidaten zijn voor werkgevers.

De Career Academy van Coursera biedt deelnemers de kans om diverse carrièrepaden te verkennen, waaronder rollen als Data Analist en UX Designer. Deelnemende universiteiten, waaronder UT Austin en UT Dallas, integreren deze microcredentials op innovatieve manieren in hun curriculum. Praktijkgerichte projecten en interactieve assessments stellen lerenden in staat om hun vaardigheden toe te passen in realistische scenario’s en te oefenen met het gebruik van hulpmiddelen op de werkplek.

In december 2022 werd de pilotfase van dit programma gelanceerd en in het eerste semester hebben ongeveer 3.000 studenten 30.000 uur online hieraan besteed. Ze hebben meer dan 6.000 cursussen voltooid uit een aanbod van meer dan 35 cursusonderwerpen. Volgens onderzoek van Coursera gelooft 86% van de Amerikaanse lerenden dat het behalen van een bedrijfsgerichte microcredential hen zal helpen op te vallen bij werkgevers.

Mijn opmerkingen

Het valt me op dat een universiteit een groot beroep doet op aanbod van bedrijven, als het gaat om microcredentials. Hun eigen aanbod voorziet hier schijnbaar niet in. Uiteraard kun je als onderwijsinstelling ook niet alles aanbieden. Deze ontwikkeling illustreert ook dat bepaalde bedrijven een actievere rol vervullen als het gaat om post-initieel opleiden.

Meer informatie over Texas Credentials for the Future vind je via https://www.utsystem.edu/sites/texas-microcredentials

The post Voorbeeld van een ambitieus microcredential programma first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: