Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 30-11-2021 | Article Rating | (0) reacties

Interessante verbeteringen in Moodle Workplace 3.11.4 update

Update 3.11.4 van Moodle Workplace

Afgelopen week is versie 3.11.4 uitgekomen van Moodle Workplace. Deze versie van de ‘grotere broer van LMS’ bevat een aantal interessante verbeteringen en bugfixes.

Verbeteringen in Gedeelde Ruimte

De ‘gedeelde ruimte’ is een speciale plek in Moodle Workplace. Alles wat je in deze gedeelde ruimte instelt, is direct beschikbaar voor alle tenants. Denk aan bijvoorbeeld een nieuw certificeringstraject of nieuw programma voor al je klanten. In deze update wordt er meer mogelijk in de gedeelde ruimte. Nu kan je dynamische regels instellen die voor alle tenants gelden. Bijvoorbeeld: stuur automatisch een herinnering 4 weken voor het aflopen van je hercertificering. Of elke nieuwe medewerker bij een reseller wordt automatisch aan het inwerkprogramma toegevoegd. Dit hoef je nu niet meer per tenant in te stellen.

Het is nu ook mogelijk om in de gedeelde ruimte standaard rapporten klaar te zetten die bijvoorbeeld maandelijks aan alle managers gestuurd worden. Deze doelgroep is standaard toegevoegd in het rijtje.

Andere interessante verbeteringen

  • selecteren van meerdere afdelingen, functies, programma’s en certificeringen in dynamische regels
  • extra optie om met een dynamische regel gebruikers uit te schrijven die een specifieke aanmeldmethode hebben
  • extra optie om met een dynamische regel ook gebruikers te triggeren die een hercertificering moeten doen

Boek Corporate Learning with Moodle Workplace

Er is nieuwe gebruikersdocumentatie gemaakt in samenwerking met Alex Büchner. Hij schreef al eerder het boek Corporate Learning with Moodle Workplace. Houd er wel rekening mee dat bij elke update er functionaliteit bij komt en dat dit boek snel verouderd kan raken. Toch is het boek aan te raden om een paar belangrijke principes goed te begrijpen. Uiteraard mag je dit ook aan de Moodle consultants van Avetica vragen. Zij kunnen dan gelijk de principes uitleggen aan de hand van de context van jouw organisatie.


Het bericht Interessante verbeteringen in Moodle Workplace 3.11.4 update is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: