Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 03-03-2021 | Article Rating | (0) reacties

Alternatieven voor SCORM (5): Interactive Book als ‘open source auteursprogramma’

Eén activiteitsformat

Ik schreef eerder al dat ik niet zo’n fan ben van de standaard cursusformats van Moodle. Toch maak ik een uitzondering voor ‘één activiteitsformat’. Dit cursusformat kan maar één ding goed en dat is één activiteit weergeven. Bijvoorbeeld een quiz zoals bij een examen of een forum voor het delen van kennis in een online community. Maar als die ene activiteit nu eens het Interactive Book van H5P is. Wat geeft dat voor een effect?

Open source auteursprogramma?

Interactive Book als ‘open source auteursprogramma’. H5P is een open source tool uit Noorwegen en de manier waarop je leercontent kan toevoegen lijkt veel op een auteursprogramma. Bij Interactive Book combineer je interactiviteit met navigatie. Voeg eenvoudig pagina’s toe met meerdere H5P oefeningen en teksten. Uiteraard moet je uitkijken dat je niet teveel teksten toevoegt, want dan wordt het teveel zenden.

Probeer maar uit

Maak een nieuwe cursus aan en kies het cursusformat ‘één activiteitsformat’. Selecteer H5P als de activiteit en kies Interactive Book als H5P oefening. Creëer of upload een oefening en probeer deze maar uit als deelnemer. Zie je de mogelijkheden?


Het bericht Alternatieven voor SCORM (5): Interactive Book als ‘open source auteursprogramma’ is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: