Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 28-11-2019 | Article Rating | (0) reacties

Nu al release van Moodle Workplace versie 3.8?

Huh, nu al versie 3.8 van Moodle Workplace terwijl het nieuwe product pas in januari 2020 beschikbaar komt? Dit komt omdat Moodle HQ de keuze heeft gemaakt om de naamgeving van de versies en het releasebeleid van Workplace gelijk te laten verlopen aan de releases van Moodle LMS. Beter gezegd, bijna gelijk want Workplace zal telkens twee weken later dan de gewone release beschikbaar komen.

Voor wie denkt wat is dit nu weer voor een ontwikkeling: Moodle Workplace is gebaseerd op de standaard Moodle LMS, maar dan met een hoop extra functionaliteit voor het leren in organisaties. Vandaar dat Workplace zo apart wordt gepositioneerd. Wil je meer weten, lees dan onze andere berichten over Workplace.

In het voorjaar van 2019 is Moodle Workplace gelanceerd en toen hebben een beperkt aantal Moodle Partners hier pilots mee gedraaid. De feedback die daar uitgekomen is wordt uiteraard verwerkt in nieuwe versies.

Welke nieuwe functies en verbeteringen zitten in Moodle Workplace 3.8:

  • Programma resetten: hiermee kunt u een programma en alle cursussen voor een individuele gebruiker resetten
  • Hercertificering: hiermee kunt u de workflow configureren voor als uw medewerkers met vaste regelmaat een hercertificering moeten behalen
  • Doelgroepen creëren in rapportgenerator om gedetailleerde toegang tot individuele rapporten te geven, bijvoorbeeld als één manager een hele specifieke rapportage wil die niemand anders mag zien.
  • Afspraken: een nieuwe module waarmee u face-to-face afspraken tussen trainers en studenten in een cursus kunt boeken
  • Certificaten kunnen nu ook op het niveau van cursuscategorieën worden aangemaakt
  • Cursussen delen tussen tenants (verschillende afgescheiden ruimtes), en deze gebruiken in de programma’s, bijvoorbeeld om één veiligheidstraining aan te bieden aan verschillende klanten zonder dat deze dit van elkaar weten dat ze in dezelfde cursus zitten

Bekijk alle verbeteringen en nieuwe functies in de release notes.


Het bericht Nu al release van Moodle Workplace versie 3.8? is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is dé Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt Moodle hosting, training, support en consultancy aan.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: