Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 21-05-2019 | Article Rating | (0) reacties

Deelnemen aan de postbachelor opleiding e-Learning (start 4 juni 2019)?

Ik ben sinds vele jaren en met veel plezier gastdocent aan de postbachelor opleiding e-Learning. Op 4 juni aanstaande gaat een nieuwe editie van start. Je kunt je hier nog voor inschrijven.

Deze uitgebreide opleiding is bij Fontys 16 jaar succesvol is uitgevoerd (Fontys post hbo-opleiding e-Learning). Voor de derde keer wordt de postbachelor opleiding e-Learning bij Avans Plus uitgevoerd. Deze keer met een extra inhoudelijke avond over virtual en augmented reality. De vorige uitvoering was helemaal volgeboekt.

Ik verzorg een gastcollege over trends, een gastcollege over de implementatie van e-learning en een webinar over activerende didactiek.

De andere docenten binnen deze opleiding zijn:

 • Marcel de Leeuwe (hoofddocent, onafhankelijk e-Learning adviseur en trainer @ Leerbeleving)
 • Alex van der Linden (consultant L&D Innovation bij KLM)
 • Cherida Louz (onafhankelijk e-Learning specialist & operatieassistent cardiochirurgie)
 • Fons van den Berg (Creative professional learning)
 • Hans de Zwart (directeur Bits of Freedom)
 • Jeroen Krouwels (commercieel directeur en mede-eigenaar van Hihaho.com)

Deelnemers zijn werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc.

Deelnemers hebben kennis van didactiek en staan open voor innovatieve vormen van leren. Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

De opleiding bestaat uit een afwisselend leertraject dat bestaat uit online en face-to-face leren. Gedurende de contactavonden worden door de hoofddocent en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met vele webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en deelnemers maken middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven.

Een belangrijk manier om de transfer naar de eigen werkplek te optimaliseren zit in vier opdrachten. Met deze opdrachten verwerken deelnemers het geleerde en passen direct nieuwe inzichten toe. De invulling van de opdrachten wordt ingegeven door de eigen werkpraktijk.

De opleiding e-Learning bestaat uit:

 • 13 lesavonden (3 uren)
 • 7 webinars (1,5 uur)
 • 2 trainingsdagen (6 uren)
 • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
 • afsluitende avond met eindpresentaties

De precieze data met onderwerpen en docenten staan in deze pdf.

De opleiding start op dinsdag 4 juni 2019 en wordt afgesloten op 13 oktober 2020.

De leslocatie is bij de Avans Hogescholen in ’s-Hertogenbosch: Onderwijsboulevard 215, 5223 DE ‘s-Hertogenbosch (< 5 minuten lopen vanaf het NS station en gratis parkeren bij de school). Elke avond wordt gestart met lekkere broodjes en een soep.

Meer informatie is te vinden op de website. Inschrijven kan ook via deze website. Als je de eigen situatie of leervragen wil afstemmen met Marcel de Leeuwe dan kan dit. Stuur Marcel dan een e-mail. Marcel maakt dan een (telefonische) afspraak met je.

En als je iemand weet die wil deelnemen dan is delen erg fijn!

 


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: