Agenda

Een overzicht van aanstaande evenementen in het e-learning vakgebied.


13-4-2011 - 13-4-2011 | Article Rating | (0) reacties

Conferentie 'Onderwijs & ICT'

Lokatie: Paramaribo, University Guesthouse
Registreren:
Contact:

ECOIS, het Expertisecentrum Onderwijs & ICT Suriname, organiseert op woensdag 13 april 2011 van 8-14 uur in het University Guesthouse aan de Leysweg te Paramaribo zijn 2e jaarcongres over "Onderwijs & ICT". De conferentie richt zich op docenten, onderwijskundigen, managers van onderwijsinstellingen,  personeelsmanagers uit bedrijfsleven en overheid en  beleidsmedewerkers op het gebied van onderwijs. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers.

Het programma begint met het Vier-in-balans model dat visie, deskundigheid, leermiddelen en infrastructuur met elkaar in verband brengt. Mw. Jennifer Simons (voorzitter DNA) neemt de visie voor haar rekening. Wát willen we bereiken met ICT in het onderwijs? Marco Ligtvoet gaat in op de deskundigheid van de docenten. Hoe staat het met uw Technological Pedagogical Content Knowledge!?  Frits Gravenberch en Diana Gaddum komen met voorbeelden van digitale leermiddelen. De een met Leren via simulaties, de ander met Leren via video-editing. Daarna volgt Ton Wolf met de infrastructuur: Van dingen naar diensten.

Na de eerste pauze volgen drie presentaties over Surinaamse praktijkvoorbeelden. Vincent Kenswil brengt de deelnemers up-to-date over de ontwikkelingen rond het Surinaamse Fab Lab. Laurine Ruijten en Suzanne Pelgrim van de nieuwe psychologie-opleiding van AdeKUS vertellen hoe ze Moodle vanaf dag één zijn gaan gebruiken. Betty Burgos, Miriam Weekers en Chiquita Gaddum presenteren het Global Teenager Project in Suriname.

Na de tweede pauze zet Pieter van der Hijden iedereen aan het werk in een korte workshop die moet leiden tot Bouwstenen voor beleid. Tot slot volgt een afronding door dagvoorzitter Lucenda Plet en krijgen de deelnemers elk een CD-ROM vol  documentatie, voorbeelden en programmatuur mee naar huis.

ECOIS, het Expertisecentrum voor Onderwijs & ICT Suriname, is een initiatief van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), de Nederlandse Stichting voor de Leerplanontwikkeling (SLO) en Sofos Consultancy. Het Ecois-team bestaat uit Ton Wolf, Marco Ligtvoet en Lucenda Plet van IOL en Pieter van der Hijden van Sofos.

Deelnemen kost SRD 100 p.p. Meer informatie staat op de Ecois-website op www.ecoisonline.org en is ook te verkrijgen via administratie@ecoisonline.org of telefonisch onder kantoortijd via 8983486.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: