Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-11-2012 | Article Rating | (0) reacties

Virtueel klaslokaal bevordert creatieve samenwerking

Virtueel klaslokaal bevordert creatieve samenwerking Virtuele klaslokalen en sociale media kunnen helpen realistische werkomgevingen te creëren en creatieve samenwerking bevorderen. Ook kan kennis worden aangeboord die anders vanwege geografische belemmeringen onbereikbaar blijft.

Dat concluderen onderzoekers die op Online Educa Berlin presentaties geven over hun ervaringen met  onderwijs in een virtuele leeromgeving.

Onderzoeker Ali Arya presenteert de resultaten van een project waarbij studenten in een driedimensionale virtuele omgeving contact leggen met experts die normaal gesproken door geografische beperkingen niet beschikbaar hadden kunnen zijn.

Een andere presentatie over virtueel samenwerken komt van Gisle Johnson. Hij vertelt over zijn ervaringen met het componeren van muziek met behulp van mobiele technologie en cloud computing. Studenten produceren voor zijn project samen muziek, leren online instrumenten bespelen in een virtueel klaslokaal en delen hun composities via sociale media.

Volgens Johnson raken studenten door deze manier van werken meer betrokken bij hun werk en besteden ze meer tijd aan hun individuele projecten. De leeromgeving van de student werd ook uitgebreid, omdat de grens tussen school en vrije tijd vervaagt.

Creatieve samenwerking is het onderwerp van spreker dr. Sarah Eagle. Zij onderzoekt hoe sociale media en mobiele technologie creatieve samenwerking kunnen bevorderen.

http://www.online-educa.com/


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.