Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 25-05-2022 | Article Rating | (0) reacties

Observatie plugin handig bij beoordelen competenties en EPA’s

Tool voor beoordelen van vaardigheden

Bij het beoordelen van competenties en EPA’s (lees hier meer over EPA’s) moet je regelmatig vaardigheden in bepaalde situaties beoordelen. Omdat een leeromgeving steeds vaker wordt ingezet tijdens blended-learning trajecten wil je als beoordelaar/docent een tool in handen hebben om praktijkopdrachten efficiënt te beoordelen. De Moodle plugin Observation helpt hierbij.

Plugin Observation

Observation is een activiteit die je binnen een Moodle cursus toevoegt. Aan de activiteit kan je één of meerdere waarnemers (bijvoorbeeld docent of stagebegeleider) toevoegen. Je geeft instructie wat de student moet uitvoeren en je geeft een toelichting aan de waarnemer waarop hij of zij moet letten.

De waarnemer krijgt een lijst met ‘observatiepunten’ te zien. Deze lijst kan bestaan uit een aantal beoordelingscriteria of processtappen. Bij elk observatiepunt ken je een aantal punten toe waarbij je moet weten dat het totaal aantal punten niet het eindcijfer van deze activiteit is. Deze activiteit kent geen eindcijfer en wordt dus niet opgenomen in het cijferboek. Wel kan je aangeven wanneer een activiteit voltooid is zodat je deze kan meenemen in de configuratie van je cursusvoltooiing.

Bij elke observatie geef je één van de drie type beoordelingen:

  1. geslaagd / gezakt
  2. tekstuele feedback
  3. bestand uploaden, bijvoorbeeld een foto

Het beoordelen van een student kan maar door één waarnemer worden gedaan. De plugin ondersteunt geen beoordelingen door meerdere waarnemers.

Tijdslots

Een handig onderdeel van deze community plugin is het beheren van tijdslots. De docent stelt een aantal tijdslots in waarop de studenten kunnen inschrijven om de vaardigheden te tonen. Hierbij wordt de verantwoordelijkheid voor het behalen van het resultaat bij de student neergelegd. Geheel in lijn met de leerpsychologie van Moodle 😃

Screenshots

Hieronder vind je enkele screenshots van de plugin. De tekst van de plugin is nog niet vertaald in het Nederlands, maar dit kan vrij eenvoudig worden gedaan.


Het bericht Observatie plugin handig bij beoordelen competenties en EPA’s is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: