Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 08-12-2023 | Article Rating | (0) reacties

Brickfield is nu ook partner van Avetica

Avetica, Moodle Premium Partner

Leercontent beter toegankelijk en inclusiever

Hoe zorg je ervoor dat je leercontent toegankelijk is voor al je deelnemers? Ook voor diegene die te maken hebben met bepaalde beperkingen. Hiervoor zijn tools beschikbaar die jou als cursusontwikkelaar inzicht geven waar verbeteringen mogelijk zijn en hoe je die het beste kan doorvoeren. Brickfield biedt haar uitgebreide Accessibility Toolkit aan in Moodle. De gratis versie is standaard vanaf Moodle 3.11 en hoger. Hieronder zie je de aankondiging van Moodle voor 3.11.

Brickfield Accessibility Toolkit

De toolkit van Brickfield stelt organisaties in staat om de problemen in hun leercontent te vinden en de veelvoorkomende problemen op te lossen. Op deze manier zorg je voor een toekomstbestendige leerervaring voor al je deelnemers.

Dit zijn de functies van de toolkit:

  • Toegankelijke bestandsformaten: voorzie je studenten van content in toegankelijke formaten, zoals audio, ePub en elektronische braille.
  • Content evalueren: evalueer je leercontent automatisch en krijg een overzicht van mogelijke toegankelijkheidsproblemen.
  • Hersteltools: werk onduidelijke of ontbrekende tekst voor weblinks, afbeeldingsbeschrijvingen en video-ondertitels in bulk bij.
  • Focus inspanning: identificeer welke activiteiten de meeste toegankelijkheidsproblemen hebben om zo je inspanningen te prioriteren.
  • Ondersteuning: geef docenten just-in-time tips om betere inhoud te maken.
  • HTML-fixes: herstel automatisch verouderde HTML-tags.
Brickfield - Find, fix and solve accessibility issues

Naast de starter toolkit is er ook een Premium en Enterprise versie. De verschillende tussen deze versies kan je vinden op de site van Brickfield.

Partnership Brickfield & Avetica

Avetica werkt samen met een aantal Moodle Integration Partners. Ook met Brickfield zijn wij nu een partnership aangegaan. Dit betekent dat klanten van Avetica de toegankelijkheidstoolkit van Brickfield via ons kunnen bestellen. Als je dat doet, heb je support in het Nederlands en heb je maar met één bedrijf te maken voor alle Moodle diensten.

Brickfield aanwezig op MoodleMoot 2024

Wil je meer weten over de toolkit van Brickfield? Kom dan naar de MoodleMoot 2024 op 31 januari in Dordrecht. Gavin Henrick, CEO & Founder, is aanwezig als sponsor en zal tevens een sessie verzorgen.


Het bericht Brickfield is nu ook partner van Avetica is eerst gepubliceerd op Avetica.

Avetica helpt jou met Moodle, het meest gebruikte leer­management­systeem ter wereld, zodat jouw deelnemers effectief leren in een aantrekkelijke leer­omgeving.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?